Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84 FM

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84 FM και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.

  • Για την επιλογή υποψηφίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην επαναδιεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου:

Ο κ. Μπουτάρης με τις προοδευτικές αντιλήψεις του, το έργο του και το ανοιχτό μυαλό του έχει αποδείξει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από σειρά συντηρητικών επιλογών γύρισε σελίδα. Αφήνει πίσω του ένα θετικό έργο. Αποτελεί προσωπική επιλογή του να μην διεκδικήσει το Δήμο εκ νέου και η απόφαση του είναι απολύτως σεβαστή και πλέον εμείς ως παράταξη θα κληθούμε να κάνουμε τις επιλογές μας με βάση τις αποφάσεις των οργάνων μας.

Δεν ψάχνουμε τον αντι-Μπουτάρη ωστόσο αναζητάμε πρόσωπο του δικού μας χώρου με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες διεύρυνσης, που να σταθεί αντάξιος συνεχιστής του έργου που έχει γίνει στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

  • Για το σχέδιο στοχοποίησης του Κινήματος Αλλαγής:

Το Κίνημα Αλλαγής στοχοποιείται από την Κυβέρνηση και από τους δεξιούς συνεργάτες της, τους κύκλους του «καραμανλισμού».

Πρόκειται για στοχοποίηση που βολεύει και τους δύο, και το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, διότι ευνοείται το τεχνητό δίπολο που επιχειρούν να στήσουν, ώστε να μπορέσουν να διεμβολίσουν τον δικό μας χώρο.

Για κακή τους τύχη όλη αυτή η εναντίον μας επίθεση έχει οδηγήσει στη συσπείρωση της δικής μας κοινωνικής βάσης.

Όλη αυτή η προσπάθεια θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

  • Tα ερωτήματα που θέτει το Κίνημα Αλλαγής για τη δικογραφία του C4I:

Η εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών το Σεπτέμβριο του 2017 περιλαμβάνει τρεις υπουργούς της ΝΔ, Παυλόπουλο, Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση του συστήματος C4I. Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή για να γίνει ο αντίστοιχος έλεγχος για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Η ερώτηση που υποβάλαμε χθες στην κα Δημητρίου μέσω της Αντιπροσωπείας στελεχών μας που την επισκέφθηκαν ήταν η εξής: γιατί ενώ έχουν περάσει ένας χρόνος και δυο μήνες έκτοτε, δεν έχει φτάσει στη Βουλή η επίμαχη δικογραφία, ενώ αντιθέτως αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούν σε στελέχη του χώρου μας οι διαδικασίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Η Δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή, είναι μονόφθαλμη.

Και μάλιστα όταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είχαμε και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου προς τον κ. Κοτζιά περί χρηματισμού της Κυβέρνησης και δεν κουνήθηκε… «φύλλο» από πλευράς των εισαγγελικών αρχών για τη διερεύνηση του θέματος!

  • Για την τήρηση ίσων αποστάσεων του Κινήματος Αλλαγής απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ:

Το μείζον είναι να φύγει η παρούσα Κυβέρνηση που υπηρετεί την πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της δημαγωγίας, την αποθέωση του κρατισμού, την ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, με καθεστωτικές λογικές παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ. Αλλά όχι για να έρθει μια Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να πείσει ότι έχει σοβαρό σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η ΝΔ είναι για εμάς ο παραδοσιακός ιδεολογικός μας αντίπαλος.

Σύμμαχοι του Κινήματος Αλλαγής είναι οι προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες.