ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ

Πολιτιστικός Διαχειριστής MA in Arts Management City University, London

Η Ιωάννα Γιάνναρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο.
Άρχισε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 10 ετών με τη Μαίρη Μαρκοπούλου και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου με την Πέλλα Κουγιουμτζάκη / Αλιφιεράκη στην αρμονία και τον Μίνω Σωμαράκη στην κιθάρα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα, στο Ωδείο Athenaeum “MariaCallas”. Καθηγητές της στα Ανώτερα Θεωρητικά ήταν οι Χάρης Ξανθουδάκης, Δημήτρης Μηνακάκης, Δημήτρης Λιονής και στην κιθάρα ο Βαγγέλης Μπουντούνης.

Επί σειρά ετών, υπήρξε μέλος της Α’ φωνής στην Ορχήστρα “Κιθαριστές του Athenaeum”, με εμφανίσεις σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, στα Μουσικά Πρωινά του Γ´ Προγράμματος, στο Μέγαρο Μουσικής κ.α.

Η Ιωάννα Γιάνναρη συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MA in Arts Management City University, London.

Ως ειδικευμένη στην πολιτιστική διαχείριση, εργάστηκε επί σειρά ετών για το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) ως υπεύθυνη των Μουσικών Αγώνων στο τμήμα των Πανελληνίων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων.

Μετέπειτα, της ανατέθηκε να ενεργοποιήσει τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου. Σχεδίασε την οργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Δήμο Φιλίππων, σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης. Η Βουλή των Ελλήνων της ανέθεσε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Α’ Φεστιβάλ Νέων στο Sochi της Ρωσίας.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Α’ Ευρώ-Μεσογειακή Πολιτιστική Συνάντηση Κρήτης. Ανέλαβε την οργάνωση των συνεδρίων Ποίησης και Μουσικολογίας στη Λέσβο.

Η Ιωάννα Γιάνναρη δείχνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σχέση της μουσικής με τη ψυχολογία, τόσο με τις σπουδές της στη μουσικοθεραπεία, με την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Νευρολογίας Jacqueline-Vereupailles, στη Σορβόννη, καθώς και με τη συνεχιζόμενη μεταπτυχιακή της σπουδή στις Κυβερνητικές Επιστήμες (Cybernetic Sciences).

Από το 2013, ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και, συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την Εταιρία Κρητικών & Ιστορικών Μελετών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό &την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημιουργών:

  • Σχεδιασμός Καλλιτεχνικού προγράμματος & συντονισμός για τις Μουσικές Τριλογίες 2017, 2019.
  • Υπεύθυνη οργάνωσης & συντονισμού για το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» 2016, 2017, 2018.
  • Διεύθυνση Παραγωγής για το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου 2016, 2017, 2018.
  • Σχεδιασμός του Μουσικού, εκπαιδευτικού προγράμματος «Thefluteproject».
  • «SoulArtGame» Καινοτόμος σύλληψη πάνω στην τέχνη και την ψυχολογία που μέσω παιχνιδιού στοχεύει στην ψυχική αποφόρτιση των συμμετεχόντων, 2016, 2017, 2018.
  • Η Ιωάννα Γιάνναρη είναι επίσης πρόεδρος του Ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» Ηρακλείου.