Κίνημα Αλλαγής: Φτωχοποιούν συνειδητά τους Έλληνες

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018

ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τα  δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα,  στα οποία έχει δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας, βάζουν θηλιά στο λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος.

Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη στην πράξη.

Με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα στον Προϋπολογισμό ύψους 3,58 δις για το 10μηνο του 2018, τα στοιχεία καταγράφουν πλεόνασμα ύψους 6,46 δις!! Δηλαδή περίπου3 δις επιπλέον.

Οφείλεται αυτό άραγε στην υπεραπόδοση της οικονομίας όπως ισχυρίζονται;

Όχι βέβαια. Η ανάπτυξη παραμένει αναιμική, επενδύσεις δεν έρχονται.

Ποια είναι η αλήθεια;

Από την μια ότι επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πολύ παραπάνω από ότι απαιτούσε η υλοποίηση των στόχων.

Από την άλλη ότι για να μειώσουν τις «δαπάνες»:

  •  διαλύουν τα Νοσοκομεία, την Παιδεία, τις Κοινωνικές Υποδομές
  •  δεν υλοποίησαν επιστροφές φόρων 770 εκ. ευρώ
  •  τσάκισαν κυριολεκτικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώνοντας το ως τώρα κατά 618 εκ. ευρώ.

Φυσικά οι προσλήψεις μετακλητών και συμβασιούχων, τα ρουσφέτια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την ίδια ώρα αυξήθηκαν εντυπωσιακά.

Δηλαδή.

Όχι μόνο διαλύουν το παρόν, ναρκοθετούν και το μέλλον.

  • Υπονομεύουν συνειδητά τις  προοπτικές της ανάπτυξης, στερώντας  πόρους από το Δημόσιο και εξοντώνοντας μικρομεσαίους, επαγγελματίες και αγρότες.
  • Υποβαθμίζουν τα Κοινωνικά Αγαθά, αφήνουν δηλαδή χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, καταργούν το ΕΚΑΣ, περικόπτουν το επίδομα θέρμανσης.
  • Στερούν από τους άνεργους την προοπτική δημιουργίας πολλών χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Για να μπορούν να μοιράζουν προσωρινά επιδόματα στο τέλος του έτους, εγκλωβίζουν του πολίτες στην φτώχεια και στην μιζέρια, αντί να συμβάλλουν στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών για την ζωή τους.

Συνειδητά φτωχοποιούν όλο τον Ελληνικό λαό. Η γνωστή τακτική του κ.Τσίπρα, του κυρίου 10-1. Παίρνουν 10 από τον Ελληνικό λαό και επιστρέφουν 1.

Μέσα σε μήνες ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε κατά 585.000 άτομα, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ στα 4,3 εκατομμύρια,  στο 50% του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

……………………….. . ……………………….. . ………………………..

Και κάτι ακόμη. Περηφανεύεται η Κυβέρνηση ότι τελικά δεν θα γίνουν οι περικοπές που είχε ψηφίσει με δικό της νόμο για τους παλιούς συνταξιούχους.

Αναγκάστηκαν κάτω από την κοινωνική κατακραυγή και την ισχυρή πολιτική πίεση που ασκήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή.

Όμως δεν ξεχνάμε: Παραμένει η μεγάλη περικοπή στις νέες συντάξεις που εκδίδονται μετά το 2016, παραμένει το αίσχος με τις εξευτελιστικές συντάξεις χηρείας.

Ως εδώ η κοροϊδία. Εάν πραγματικά θέλουν να σώσουν τους συνταξιούχους να δεχθούν ΤΩΡΑ την πρότασή μας για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Όπως ακριβώς έχουμε προτείνει.

Χωρίς φυσικά να εκφραστούν λογικές Ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ, όπως διακηρύσσει η  ΝΔ.

……………………….. . ……………………….. . ………………………..

Είναι φανερό πλέον ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το κύριο αίτημα είναι η ανάκτηση της αξιοπρέπειας τους . Σ αυτή την απαίτηση αξιοπρέπειας, σε αυτή την απαίτηση αλλαγής είμαστε στην πρώτη γραμμή.