Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6

  • Για την εκδήλωση στο Σπόρτινγκ για τον ένα χρόνο από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής

Γιορτάσαμε χθες τον ένα χρόνο από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής και η μαζική παρουσία του κόσμου έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία μας στη συνέχεια. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που κατέκλυσε το Σπόρτινγκ, σηματοδοτεί και επιβεβαιώνει τη δυναμική που σημειώθηκε με τους 212.000 πολίτες, που ήρθαν πριν από ένα χρόνο να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου στη νέα κεντροαριστερά. Ακριβώς αυτή η δυναμική αποτυπώνεται και φέτος.

Αυτό δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής ήρθε για να μείνει και να εκφράσει το χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις, έχω να παρατηρήσω δύο στοιχεία: πρώτον, ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για εμάς, σας θυμίζω ότι η κυρία Γεννηματά καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση δημοφιλίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Και δεύτερον, εμείς τις δημοσκοπήσεις μας τις κάνουμε καθημερινά στα μέρη της Ελλάδας που επισκεπτόμαστε και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μαζική. Και μάλιστα, ακόμα και από ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν εμπλακεί με την πολιτική στο παρελθόν.

Το πολιτικό σκηνικό ακόμη είναι πολύ ρευστό. Είμαστε στα μισά του δρόμου και συνεχίζουμε.

  • Για τη ρητορική πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής

Επιδιώκεται να στηθεί σκηνικό πόλωσης και διχασμού, ώστε με αυτό το κλίμα να φτάσουμε στις εκλογές και όχι με ουσία και επιχειρήματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Αντί ο πολιτικός διάλογος να γίνεται επί των προγραμμάτων και των σχεδίων που έχουν να παρουσιάσουν τα κόμματα, κοστολογημένα και τεκμηριωμένα, επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική με λάσπη στον ανεμιστήρα μόνο και μόνο για να αλλάξει η ατζέντα.

Πρόκειται για συνολικό σχέδιο δημιουργίας κλίματος του ’89, μια με τη NOVARTIS, μια με την Εξεταστική για την Υγεία, που για άλλη μια φορά δεν οδήγησε πουθενά για καταλογισμό ευθυνών. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να μείνει η λάσπη και να δημιουργήσουν κλίμα στον κόσμο για να αποφύγουν τον εκλογικό διασυρμό.

Είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Υπάρχει, ωστόσο, σχέδιο να χτυπηθεί η Δημοκρατική Παράταξη, γιατί αυτό βολεύει όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σχέδιο θα βρουν απέναντι και εμάς και τον ελληνικό λαό.