Παύλος Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ουρά των ΑΝΕΛ και του Π.Καμμένου

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2018

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Πριν από 15 περίπου μέρες ο κ. Καμμένος έκανε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ όπου εξέφρασε μία εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που είχε χαράξει η κυβέρνηση, επάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και τις βάσεις στη χώρα και τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Εμείς αντιδράσαμε με σκληρή κριτική. Επέστρεψε ο κ. Καμμένος και υπήρξε μία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου η εσωκομματική αντιπολίτευση έκανε σκληρή κριτική για τον κ. Καμμένο κι ο κ. Τσίπρας δεν είχε απαντήσει.
Μία σειρά στελεχών και βουλευτών του κ. Τσίπρα είπαν ότι αυτά που έκανε ο κ. Καμμένος θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία, τη λαϊκή βούληση γύρω από μία σειρά πραγμάτων που δεν εκφράζουν την κυβέρνηση.

Έρχεται λίγες μέρες μετά ο κ. Κοτζιάς μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο κι επαναλαμβάνει τα όσα είπαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι ο Γραμματέας του κόμματος τους, σε μία σειρά συνεντεύξεων και στην Κεντρική Επιτροπή.
Αντί ο κ. Τσίπρας να αποπέμψει τον κ. Καμμένο, αποπέμπει επί της ουσίας, αφήνοντας τον ακάλυπτο, τον κ. Κοτζιά. Συνεχίζουμε και αναρωτιόμαστε γιατί, γιατί πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ουρά των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου, διότι αλλιώς δε μπορεί να κρατήσει την κυβέρνηση.
Εάν δεν παραμείνουν μαζί ενωμένοι έτσι όπως πορεύονται έως τώρα, θα βγουν στον αέρα διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση κι ειδικότερα ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό κι εχθές καταθέσαμε σχετική ερώτηση.
Εμείς φέρνουμε στη Βουλή τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά από αυτά που είπε ο κ. Καμμένος εναντίον του κ. Κοτζιά. Αυτά θέλουμε να απαντηθούν από τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτό η ερώτηση απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό.
Θέλουμε καθαρές απαντήσεις