Παύλος Χρηστίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει στήσει μια “φάμπρικα διώξεων”

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου τύπου Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” με τους δημοσιογράφους Χρ.Κούτρα και Γ.Ντσούνο. 

Για τις διαρροές της Εξεταστικής Επιτροπής και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο και αδιανόητο από την Εξεταστική Επιτροπή να υπάρχει διαρροή, την ώρα που δεν έχει συνεδριάσει Επιτροπή. Αυτό δεν το λέμε για τους δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους, το λέμε για εκείνους που προέρχονται από την κυβερνητική πλειοψηφία και οι οποίοι προφανώς έχουν στήσει μία «φάμπρικα διώξεων», διότι για αυτό μιλάμε αυτήν την στιγμή. Προαναγγέλλει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι θα υπάρξουν διώξεις και μετά από λίγο καιρό τις βλέπουμε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες. Αυτό το είδαμε συνολικά να συμβαίνει τους τελευταίους 18 μήνες, ξεκινώντας από την υπόθεση της Novartis, για την οποία δεν έχουμε δει τίποτα και προχωρώντας συνεχώς σε υποτιθέμενες αποκαλύψεις. Όλα αυτά που δε βοηθούν το πολιτικό σύστημα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση, η οποία είναι πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, που δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε, που δε σέβεται τους πολίτες, προσπαθώντας να τους κοροϊδέψει άλλη μία φορά. Εμείς θέλουμε άπλετο φως πάντα και παντού, θέλουμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για τα πάντα και για τους πάντες, αλλά να την κάνει και για τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο, να δούμε τί έγινε κι εκεί. Δε θα ασχοληθούμε μόνο με όσα έγιναν πριν 10 χρόνια και λίγους μήνες πριν. Να ασχοληθούμε και με αυτά που έγιναν πριν από λίγες μέρες. Για το λόγο αυτό κάναμε ερώτηση στη Βουλή και περιμένουμε απάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με τη δολοφονία του συμπατριώτη μας στην Αλβανία.

Όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να βρούμε την αλήθεια για το τί ακριβώς συνέβη σε αυτό το περιστατικό στη Βόρεια Ήπειρο. Δε μπορεί κανένας να παίζει με τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως κάνει ο κ. Ράμα με τη δήλωσή του, που έριξε «λάδι στη φωτιά».

Η κυβέρνηση έχει κάνει λιγότερα από όσα έπρεπε να κάνει και σε επίπεδο λόγων αλλά και πράξεων. Ας μην ξεχνάμε τον κ. Κοτζιά που έλεγε ότι ήταν τόσο καλές οι σχέσεις μας με τους γείτονες, που μέχρι το καλοκαίρι θα είχαμε λύσει και το ζήτημα της Τσαμουριάς. Αποδεικνύεται ότι οι σχέσεις μας δεν είναι καλές και αποδεικνύεται από τα πιο αρμόδια χείλη, αυτά του Αλβανού Πρωθυπουργού, του κ. Ράμα. Αυτό που εξελίσσεται σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και με την Τουρκία, που έχει βγει πλέον στο Αιγαίο και ακολουθεί μία επιθετική στρατηγική απέναντί μας, θέλει προσοχή και σύνεση.