Π.Χρηστίδης: Οι πολίτες χρειάζονται μια κυβέρνηση που θα ενδιαφέρεται για τους πολλούς και όχι για την πάρτη της

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Θέμα” και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη

Για την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο

Έχουμε πει ότι θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις αφού συναντηθούμε και με τον Αρχιεπίσκοπο, τους ιερείς αλλά και με τον Πατριάρχη. Η Φώφη Γεννηματά θα πάει το Σάββατο στο Φανάρι. Εμείς θέλουμε να γίνει ένας κανονικός διάλογος ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις μεριές και κατά το δυνατό να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους.
Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα περιλαμβάνει όλους τους αρμόδιους, ιερείς, αρχιερείς, πολιτικά κόμματα, να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους για να βρούμε τους διακριτούς ρόλους κράτους εκκλησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποψηφίους για την αυτοδιοίκηση πουθενά και προσπαθεί να διεμβολίσει τον δικό μας χώρο.

Όσοι είναι στο Κίνημα Αλλαγής οφείλουν να ακολουθήσουν τις αποφάσεις που πήραν οι νομαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις και να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι είναι υποψήφιοι μας. Είτε είναι σήμερα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είτε αύριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την αποχώρηση του κυρίου Μπουτάρη.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Βλέπουμε ότι και ο κ Τσίπρας, αλλά ο κ. Μητσοτάκης, έρχονται πίσω από τις δικές μας επιλογές.

Έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων για να γυρίσει η χώρα σελίδα

Χρειαζόμαστε μία νέα σελίδα, με επιστροφή σε μία περίοδο στην οποία οι πολίτες θα περνάνε καλύτερα επειδή θα έχουν μία κυβέρνηση που θα ενδιαφέρεται για τους πολίτες και όχι για την πάρτη της.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εμείς έχουμε καταθέσει μία δέσμη προτάσεων, η οποία είναι πολύ σαφής και περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Η Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστές αυτές τις προτάσεις πριν μία εβδομάδα στην αίθουσα της Γερουσίας. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι ο κ Τσίπρας, για καμιά φορά, αφού έχει πάρει 10 επιχειρεί να δώσει το ένα. Όχι ο ίδιος αλλά κάποιος κάπου κάποτε.