Μ.Χριστοδουλάκης: Γιατί η εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών 1 χρόνο μετά δεν έχει έρθει στη Βουλή για τους Υπουργούς της ΝΔ;

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ fm 94,3 και τον δημοσιογράφο Νίκο Καραμπάση

  • To Κίνημα Αλλαγής ζητά εξηγήσεις για τη δικογραφία του C4I

Πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα και το Κίνημα Αλλαγής θα αναζητήσει προσφεύγοντας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τους λόγους εξαιτίας των οποίων η δικογραφία του C4I που εμπλέκει τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή δεν έχει φτάσει στη Βουλή, ως όφειλε.

Αποτελεί παραδοξότητα το γεγονός ότι η εν λόγω υπόθεση έχει κινηθεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει στα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει.

Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Κι αυτό γιατί ενώ η Δικαιοσύνη επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για στελέχη της παράταξης μας, όταν έχει στα χέρια της από το Σεπτέμβριο του 2017 την εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών για τα τρία πολιτικά πρόσωπα, Υπουργούς της ΝΔ, που εμπλέκονται στην υπόθεση με ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο 148 εκ. ευρώγια ποιο λόγο η Δικαιοσύνη καθυστερεί και δεν αποστέλλει τη δικογραφία στη Βουλή;

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στην παράταξη μας από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με κύκλους της Καραμανλικής πτέρυγας.

Ωστόσο τους οφείλουμε ένα «ευχαριστώ». Με τις επιλογές τους συσπειρώνουν κάθε μέρα και περισσότερο τη βάση της παράταξης μας.

  • Για την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Εμείς δεν λειτουργούμε ως δικαστές, αλλά θέτουμε το ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη ακόμη κι αν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα συγκαταλέγεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αποκλείει τον έλεγχο του ως προσώπου από τη Δικαιοσύνη, από την στιγμή που εδώ και ένα χρόνο υπάρχει βούλευμα του Εισαγγελέα Εφετών που τον περιλαμβάνει ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στη δικογραφία του C4I, με την τότε ιδιότητα του ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

  • Για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας

Ζούμε την παράνοια μιας τρομερής αντίφασης: από τη μια είναι η δραματική εικόνα της ελληνικής Οικονομίας, με το δεκαετές ομόλογο στο 4,68%, με την τεράστια πτώση η του Χρηματιστηρίου, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, χωρίς καμία διαφαινόμενη προσέλκυση επενδύσεων, και από την άλλη έχουμε τα πανηγύρια της Κυβέρνησης, που δεν στηρίζονται στην πραγματική κατάσταση της χώρας, αλλά σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Για αυτό η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Εμείς ήδη καταθέσει το Σχέδιο Ελλάδα, για το πώς μπορούμε να παράξουμε νέο πλούτο και πως, σε αντίθεση με τα σχέδια της ΝΔ, αυτόν τον παραγόμενο πλούτο θα τον διανείμουμε δίκαια για την ανακούφιση αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο μέσα στην κρίση. Και επειδή εμείς αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη, το μεγαλύτερο μέρος των δικών μας προτάσεων, με βάση τα υφιστάμενα δημοσιονομικά δεδομένα, έχει συμπεριληφθεί στην Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε την προηγούμενη Τρίτη στη Βουλή. Όποιος λοιπόν δηλώνει ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες, δεν έχει παρά να πάρει την πρόταση μας και να την ψηφίσει επιτόπου στη Βουλή. Τέρμα πια τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο κόσμος περιμένει πράξεις.