Νίκος Ανδρουλάκης: “Κωμωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, η υποτιθέμενη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο”

Κωμωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την υποτιθέμενη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο. Ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο κανάλι Action 24, υπογράμμισε ότι τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο τους συνδέει το πάθος για την εξουσία.

«Τα τελευταία χρόνια έπαιξαν το παιχνίδι του ακραίου εθνολαϊκισμού για να γίνουν κυβέρνηση. Όμως, αυτή η κακοστημένη παράσταση έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, ειδικά για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις με τη FYROM. Κανένας δεν μπορεί να πάρει σοβαρά μια κυβέρνηση που στα δυο από τα πιο σημαντικά υπουργεία της, το Εξωτερικών και το Άμυνας, υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση απόψεων σε μείζον εθνικό θέμα».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Προσφυγικό ο ευρωβουλευτής τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλούσε πάντα για ανθρώπινα δικαιώματα απέτυχε πλήρως στη διαχείριση του προσφυγικού. Εισέρρευσαν στην Ελλάδα κονδύλια ύψους 1,6 δις ευρώ και βλέπουμε όλοι τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών.

Εμείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε μάχη για προχωρήσει η αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2», διότι μόνον έτσι θα αποφορτιστούν Ελλάδα και Ιταλία ως πρώτες χώρες εισόδου.

Εσωκομματικές διεργασίες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις διεργασίες που γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Ερωτώμενος για τα σενάρια να μην είναι ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε:
«Είμαστε μια ιστορική παράταξη και πρέπει αυτές τις κρίσιμες στιγμές που δίνουμε αγώνα για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά στον πολιτικό χάρτη, να είμαστε ενωμένοι.

Εφόσον οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των ευρωεκλογών οφείλω και εγώ και όλοι να δώσουμε τη μάχη για το μέγιστο αποτέλεσμα απέναντι και στην κυβέρνηση και στη ΝΔ. «Αλλωστε, οι 220.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν τον περασμένο Νοεμβρίου, αν ήθελαν να γίνουμε ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς. Θα πήγαιναν κατευθείαν εκεί».
Ανέφερε παράλληλα ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να είναι ένας μηχανισμός διανομής εδρών σε παλαιούς πρωταγωνιστές. Πρέπει να δημιουργηθούν ανανεωμένα και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ξανά, ως εν ενεργεία ευρωβουλευτής. «Δεν παίζω παιχνίδια διαρροών και παρασκηνίου. Εχω μάθει να αγωνίζομαι, δεν έχω μάθει να διορίζομαι.

Θα δώσω τη μάχη του σταυρού και θα με αξιολογήσει ο λαός. Την προσπάθεια που έκανα στις εκλογές της κεντροαριστεράς, δεν την έκανα για να έχω ειδικό ρόλο. Όμως, οφείλω στους 113 χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους να είμαι ξανά υποψήφιος. Τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε σπουδαία δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο και οι πολίτες πρέπει να μας κρίνουν γι’ αυτό».
Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν τραγικό λάθος του κ. Τσίπρα να αντικαταστήσει την εκλογή με σταυρό στις ευρωεκλογές με λίστα. «Δεν μπορεί να μιλάς για περισσότερη δημοκρατία και να διορίζεις τους βουλευτές σου».