Απάντηση Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου στη συνέντευξη Κεφαλογιάννη στο «Ράδιο Κρήτη»

Ηράκλειο, 24 Αυγούστου 2018

Απάντηση Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου στη συνέντευξη Κεφαλογιάννη στο «Ράδιο Κρήτη»

Ο κ.Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και ιδεοληψίες της αριστεράς τη δεκαετία του ’80, ξεχνάει από ποια παράταξη τότε, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά κοινωνικό κράτος και η Ελλάδα από τριτοκοσμική μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο κράτος, πόλο σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και ποια παράταξη ανέβασε κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας.

Ξεχνάει ο κος Κεφαλογιάννης τον πραγματικό υπεύθυνο της κρίσης που βιώνει η χώρα και που δεν είναι άλλος από τον κ.Καραμανλή και την κυβέρνηση 2004-2009, ενώ δέκα σχεδόν χρόνια μετά τη λήξη, ευτυχώς για τη χώρα, της πρωθυπουργίας του δεν έχει μιλήσει πουθενά, ούτε καν στη Βουλή, για τιποτα και για κανέναν, παραμένοντας βουβός παρατηρητής των συνεπειών της δικής του διακυβέρνησης.

Ξεχνάει ο κος Κεφαλογιάννης το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Μαρτίου 2014 αναφορικά με τη διερευνητική έκθεση για τον ρόλο και τις εργασίες της Τρόικας στις χώρες που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με το οποίο, μπήκαμε στο Μνημόνιο λόγω «μακροχρόνιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού». Να του θυμίσουμε ασφαλώς ότι η χώρα από την ανεξαρτησία της το 1830 μέχρι το 2003, σε 173 δηλαδή χρόνια, χρεώθηκε περίπου 180 δις ευρώ. Μέσα στα 5 επόμενα χρόνια, από το 2004 έως το 2009, χρεώθηκε άλλα 120 δις.

Έτσι, οδηγηθήκαμε σε ένα αβυσσαλέο πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο έφτασε το 2009 να ισούται με 25 δισ. δηλαδή όλη η μισθοδοσία του δημοσίου για ένα χρόνο ή τα έσοδα από 10 ΕΝΦΙΑ. Και μετά απλά έφυγαν. Αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και έκρυψαν την αλήθεια. Επίσης, του θυμίζουμε ότι στην ίδια έκθεση αναφέρεται και η «στατιστική λαθροχειρία» μέχρι το 2009 (ο όρος στ΄αγγλικά είναι «statistical fraud», δηλαδή στατιστική απάτη). Αλήθεια ποιος ήταν κυβέρνηση μέχρι το 2009;

Να υπογραμμίσουμε ακόμη στον κο Κεφαλογιάννη ότι η σημερινή δήθεν αριστερά του κου Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να θεωρηθεί πρώτη φορά αριστερά και να μην μας συγχέει με αυτούς. Η πραγματική πρώτη φορά αριστερά, ήταν αυτή του 1981.

Τέλος, καλό θα είναι ο κος Κεφαλογιάννης να μη ρίχνει τις ευθύνες στον ηρακλειώτικο λαό, για τις μέχρι σήμερα επιλογές του, που κατά τ’ άλλα τους ευχαρίστησε, για τη στήριξη στο πρόσωπό του, αλλά να αναλάβει και αυτός την ευθύνη για τα μετέπειτα Ζάππεια του κ.Σαμαρά που υποσχόταν άλλους δρόμους και μίγματα πολιτικής και εκ των υστέρων, δυστυχώς, ολοκλήρωσε τη δική του περιστροφή 180 μοιρών και συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση και τη χρεοκοπία.

Ο Γραμματέας της ΝΕ
Αντώνης Ζαχαριουδάκης