Απάντηση Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Σύριζα

Ηράκλειο, 23 Αυγούστου 2018

Απάντηση Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Σύριζα

Η αλήθεια ενοχλεί και το ψέμα θριαμβεύει, γι’ αυτό τολμούν να μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Δεν τους απασχολεί η ουσία, αλλά μόνο η επικοινωνία γι’ αυτό δεν σχολιάζουν το ότι όταν υποχρεωθήκαμε να μπούμε στο μνημόνιο, το επιτόκιο δανεισμού ήταν 3,8% ενώ τώρα υπερβαίνει το 4,3% και άρα η χώρα είναι δέσμια και δυστυχώς θα αυξάνει ακόμη περισσότερο το χρέος της αντί να το μειώνει, όπως έγινε και επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που από 319 δισ. ευρώ, ξεπέρασε τα 340 δισ. ευρώ.

Ψάχνουν για εχθρούς, ενώ είναι σχεδόν 4 χρόνια στην κυβέρνηση και δεν είδαμε κανέναν από τους διαπλεκόμενους να πάει στη φυλακή, όπως έγινε επί ΠΑΣΟΚ με το νόμο για το μαύρο χρήμα, αλλά αντίθετα δημιουργούν νέους διαπλεκόμενους, ενώ παράλληλα κατήργησαν και δεν εφαρμόζουν νόμους που χτυπούν τα φαινόμενα αυτά.

Προσπαθούν να συνεχίσουν να προστατεύουν τον πραγματικό ένοχο που δημιούργησε την κρίση, αλλά και να συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς υποστηρικτές του.

Επειδή ο λαός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, πρέπει να γνωρίζουν ότι το επαναλαμβανόμενο ψέμα και η απόκρυψη της αλήθειας έχει τέλος και αυτό συμβαδίζει με το δικό τους τέλος.

Για τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης που αναμασούν, πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, νιώθει υπερήφανεια γιατί έδωσε ψωμί στα λαϊκά στρώματα, δημιούργησε κοινωνικό κράτος, έφερε την εθνική συμφιλίωση και άλλαξε την όψη της χώρας, ξεπερνώντας την τριτοκοσμική της εικόνα.

Για τη συνεργασία με τη ΝΔ εν μέσω κρίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι την κατέστησαν οι ίδιοι υποχρεωτική με τη στάση τους, για να σωθεί η χώρα, ενώ η δική τους συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ είναι συνειδητή.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι την περίοδο των τελευταίων 40 ετών που επικαλούνται την εγκαινίασαν αυτοί, συνεργαζόμενοι με τη ΝΔ για να πλήξουν και τότε το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τα έργα που δήθεν κάνουν, απομένει να τα δούμε γιατί κι αυτά εμείς τα ξεκινήσαμε, αλλά αφήσαμε και κάποιο αποτύπωμα, όπως το ΠΑΓΝΗ, τα φράγματα Φανερωμένης και Αποσελέμη, τμήματα του ΒΟΑΚ, τους κάθετους οδικούς άξονες Ηράκλειο-Βιάννος, Ηράκλειο-Πύργος, Ηράκλειο-Αγία Βαρβάρα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο ENISA, η Σχολική Στέγη και πολλά άλλα μικρότερα έργα.

Δικό τους αποτύπωμα δεν είδαμε, ενώ τελειώνει η τετραετία.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τα όσα διατυμπανίζετε δεν τα τρώει πλέον ο ελληνικός λαός, καλό θα είναι και για σας, τουλάχιστον να σιωπάτε, γιατί εκτίθεστε και η τρομοκρατία που ασκούσατε στο πρόσφατο παρελθόν δεν περνά πλέον.

Η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση και εσείς δεν μπορείτε, όπως αποδεικνύεται, να συνεισφέρετε σ’ αυτήν.

Ο Γραμματέας της ΝΕ
Αντώνης Ζαχαριουδάκης