Β.Κεγκέρογλου: Το κοινωνικοασφαλιστικό χρειάζεται επαναθεμελίωση

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου  2018

O Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον «Xfm  94,3» στον δημοσιογράφο Άγγελο Μόσχοβα, αναφέρθηκε στο θέμα του συνταξιοδοτικού και μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή, στις 5/7/2018, η οποία έχει πλέον και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από 13 Ιουλίου για την ακύρωση των μειώσεων των παλαιών συνταξιούχων (ν.4472/17), αλλά και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/16, ο οποίος αντί για συντάξεις εκδίδει προνοιακά επιδόματα για όσους συνταξιοδοτούνται από 13 Μαΐου 2016 και μετά.

Υπό την πίεση της δικιάς μας πρωτοβουλίας και του αγώνα των συνταξιούχων, ακολούθησαν  Ν.Δ. και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούμε να έλθει στη Βουλή σύντομα η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει για να ψηφιστεί.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται επαναθεμελίωση, αφού αφορά όλους τους πολίτες από την ημέρα της γέννησής τους και όχι μόνο τους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα απαιτείται:

-Εκπόνηση νέων αναλογιστικών μελετών

-Επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης με αξιοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών ν.4001/2011 και του Υπερταμείου που πρέπει να αποκτήσει Ελληνική Διοίκηση και κυριαρχία για να αξιοποιήσει και όχι να ξεπουλήσει την Εθνική περιουσία

-Δίκαιο σύστημα εισφορών, τόσο των ασφαλιστικών όσο και αυτών της υγείας

-Ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα της Επικουρικής Ασφάλισης με ανάπτυξη των Επαγγελματικών ταμείων».