Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη στην τηλεόραση του Σκαϊ

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2018

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεόραση του Σκαϊ στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και στους δημοσιογράφους Χ.Κούτρα και Γ.Ντσούνο.

Ο κ. Τσίπρας είναι παντελώς αναξιόπιστος να υλοποιήσει οτιδήποτε υπόσχεται.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώνει κανέναν. Είναι υποχρέωση του να ενημερώσει. Θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις όταν δούμε τι έχει στο μυαλό του και ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατριάρχης. Όμως, ευτελίζεται η συζήτηση για τη σχέση Κράτους – Εκκλησίας, όταν πηγαίνει μόνο στο μισθολογικό και το ασφαλιστικό των ιερέων. Εμείς εξ αρχής ήμασταν απέναντι σε αυτήν τη Συμφωνία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τη στήριζαν, απορίας άξιο αυτό, αλλά και η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μία συμφωνία που έγινε προσύμφωνο και στη συνέχεια μετά την σύνοδο της Ιεραρχίας δεν έγινε τίποτα και όλα παραπέμπονται σε μία Επιτροπή που θα συζητήσει κάποια πράγματα. Ο καθένας που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Τσίπρα πρέπει να το γνωρίζει εκ των προτέρων, ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος να υλοποιήσει οτιδήποτε υπόσχεται. Το έχει κάνει με τις συντάξεις, με τους μισθούς, με το «σκίσιμο των μνημονίων», με τις τράπεζες και με τα εξωτερικά μας θέματα. Πιστεύουμε ότι πρέπει με ώριμο διάλογο να καταλήξουμε κάπου και αυτό εμείς θα υπηρετήσουμε πολιτικά.

Για τους προπηλακισμούς σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

Πρώτα από όλα, πρέπει κάθε Έλληνας πολίτης να έχει τη δυνατότητα να τιμήσει τους αγώνες, τις αξίες και τα ιδανικά που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν εναντίον της Χούντας. Προφανώς, αυτό αφορά και την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Μπορούμε να δείξουμε μία σειρά ιατρικών βεβαιώσεων από το 2011 και το 2012, όταν στελέχη της δικής μας παράταξης δέχθηκαν επιθέσεις κατά την προσπάθειά τους να μπουν στο Πολυτεχνείο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για βία που δικαιολογείται και νομιμοποιείται. Αυτά δεν τα ξεχνάμε. Υπάρχουν παιδιά που πήγαν στο Νοσοκομείο από αντίστοιχες πρακτικές και τότε κάποιοι σιωπούσαν. Υπήρχαν και επιθέσεις εναντίον του Κάρολου Παπούλια οι οποίες έμειναν αναπάντητες και τότε ο κ. Σκουρλέτης, ο νυν Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε Εκπρόσωπος Τύπου, έλεγε ότι αυτές οι απαντήσεις νομιμοποιούνται. Η υποκρισία τους είναι μεγάλη.  Στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ έπρεπε να έχουν πάρει μαζί τους και τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι ο πολιτικός που ζητούσε από τον κ. Γεωργαλά, τον Χουντικό, να του γράφει τις ομιλίες. Με αυτούς συγκυβερνούν οι Βουλευτές και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν στο δρόμο, με αυτούς είναι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια μαζί χεράκι – χεράκι. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και δεν μπορεί η ιστορία να παραγράφεται ή να τροποποιείται όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά.