Παύλος Χρηστίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζει το θέατρο του παραλόγου. Τσίπρας και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται.

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους δημοσιογράφους Γ.Ντσούνο και Χρ.Κούτρα. 

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος σφιχταγκαλιάζονταν το Γενάρη και το Σεπτέμβριο του 2015 στην πλατεία Συντάγματος δείχνοντας ότι θέλουν να κάνουν μαζί μια συγκυβέρνηση. Έχουν φέρει μέτρα με συγκεκριμένες συνέπειες στον ελληνικό λαό, έχουν αφήσει τη χώρα να ζει αυτήν την παρωδία την ώρα που οι ευρωπαϊκές και οι διεθνείς εξελίξεις απαιτούν από την Ελλάδα φωνή. Βλέπουμε τον κ. Ερντογάν τι λέει, τον κ. Ράμα, τον κ. Ζάεφ. Βλέπουμε αλληλοεκβιασμούς ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο.

Έχουν πιάσει ανασφάλειες τους βουλευτές και τους υπουργούς και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όπως τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κ. Χρυσοβελώνη, την κ. Κουντουρά και πολλούς άλλους ακόμα οι οποίοι είναι άνθρωποι που ξεκίνησαν από την ΝΔ και θα καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι βουλευτές. Ο κ. Καμμένος δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα και είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε ξανά μια από τις γνωστές πιρουέτες τις οποίες έχουμε δει τόσες πολλές φορές. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει η Συμφωνία των Πρεσπών που είναι μια συμφωνία προβληματική με πολύ περισσότερα προβλήματα και εμπόδια για το μέλλον. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα κινηθεί ενιαία και αυτό διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται με τα γούστα του ενός και του άλλου. Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν δουλειά, υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στα νοσοκομεία της χώρας τα οποία δεν έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν οι άρρωστοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτικά δεν στέκεται, έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Και στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν επειδή δεν ξέρουν τί θα τους ξημερώσει.

Ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, χωρίς να λαμβάνει καν υπόψη του την κοινοβουλευτική του ομάδα. Όμως τα προβλήματα “τρέχουν”, οι εξελίξεις γύρω από τη χώρα είναι εδώ, τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι εξαιρετικά δυσοίωνα.. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι θα ξαναπάρει την μπάλα στα χέρια του και θα παίζει με τη χώρα. Έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τραγικά στοιχεία από την πυρκαγιά στο Μάτι που κανείς δεν ξεχνά ότι την ώρα που ήταν μαζεμένο το μισό υπουργικό συμβούλιο υπήρχαν νεκροί και συμπεριφέρονταν σαν να μην το ξέρουν. Έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας όσα γίνονται με τη δικαιοσύνη τις τελευταίες μέρες. Όλα δείχνουν ότι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας χρειάζονται μια αλλαγή και αυτήν δεν μπορούν να τη φέρουν στη χώρα ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης.