Π.Χρηστίδης: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και FakeNews είναι ένα και το αυτό

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη στον X-FM

Για τις καταγγελίες Σγουρίδη και τη συμφωνία Πρεσπών
Γιατί δε ρωτάνε τον κ. Τσίπρα; Είναι κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Καμμένο και στα ίδια έδρανα, εκείνος είναι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, αυτός είναι πια ότι έχει απομείνει και στηρίζει αυτή τη συμφωνία, γιατί εμείς είπαμε εξ αρχής είχαμε πει ότι πέρα από το γεγονός ότι δεν έφτιαξε εθνική γραμμή ο κ. Τσίπρας για να διαπραγματευτούμε όλοι μαζί για το Εθνικό Συμφέρον της πατρίδας μας, ταυτόχρονα, όποτε και να έρθει αυτή η Συμφωνία στη Βουλή εμείς θα την καταψηφίσουμε, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν θέματα.

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει διαρκώς να ανοίγει θέματα, χωρίς να κλείνει αποτελεσματικά κανένα και αφήνοντας πάρα πολλές τρύπες τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση και αυτό έχει να κάνει και με τα ζητήματα της οικονομίας, τα μακροοικονομικά και με τα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας στην καθημερινότητα, βλέπουμε τί γίνεται με τα ληξιπρόθεσμα, με τους πλειστηριασμούς, με όλα τα θέματα που αφορούν το πλαστικό χρήμα, αλλά και με τα εθνικά μας θέματα κι αυτό είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως είναι το χειρότερο, δε συζητάμε δε για το γεγονός ότι ο κ. Σγουρίδης, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επιλέγει να βάζει αυτά τα θέματα ως ΑΝΕΛ στο Δημόσιο Διάλογο, ενώ δε τα συζητούν την κρίσιμη ώρα ποτέ και πουθενά με τον κ. Τσίπρα. Ας κάνουν κάτι οι ΑΝΕΛ επιτέλους, το ίδιο πράγμα που λένε με την Εκκλησία, ας το κάνουν, το ίδιο πράγμα που έλεγαν με το Σκοπιανό, ας το κάνουν, ας αντιδράσουν, εάν το θέλουν.

Για την οικονομία και τον προϋπολογισμό

5.000.000 κατασχέσεις, 30.000 πλειστηριασμοί, 130.000 μη αποδοχές κληρονομιάς. ½ εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με μισθούς κάτω των 800 ευρώ και 31/12/2018 λήγει ο Νόμος του ΠΑΣΟΚ, που δημιουργήθηκε πριν από 8 χρόνια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όποιος μας ακούει και έχει θέμα με κόκκινα δάνεια να πάει να προσφύγει μέχρι τέλος του χρόνου και να προστατεύσει την κατοικία του, γιατί μετά, η κυβέρνηση αυτή αποκλείει να φέρει κάτι καλύτερο από εκείνο που έφερε το ΠΑΣΟΚ το 2010 και το οποίο τότε δεν είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νόμος ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που βαπτίστηκε ως Νόμος Κατσέλη.

Για την αρένα λάσπης ενάντια στο Κίνημα Αλλαγής

Παρακολουθούμε εδώ και πολλές μέρες μία επιχείρηση να στηθεί αρένα λάσπης απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής. Αυτό ξεκίνησε με fake news πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες που διαψεύστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, συνεχίστηκε με μία σειρά καθοδηγούμενων ανακοινώσεων που έδειχναν το πολιτικό σχέδιο που υπήρχε από κάποιους Ράσπουτιν στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ολοκληρώθηκε σε πρώτο επίπεδο με αυτή τη διαρροή που αφορούσε τους λογαριασμούς του κ. Σημίτη.

Εμείς θέλουμε να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί και είμαστε σαφείς και το γεγονός ότι ο κ. Σημίτης και ο κ. Μαλέσιος βγήκαν και είπαν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και να τους ελέγξουν, επιβεβαιώνει αυτό τους προηγούμενους ισχυρισμούς μας. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι θα τους γυρίσει boomerang και ήδη τους γυρνάει boomerang, μία ιστορία η οποία είναι, προφανώς, καθοδηγούμενη, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι η Αρμόδια Επιτροπή που διέταξε τις κινήσεις αυτές είναι μία Επιτροπή που διορίζεται κατά τα 16/17 από την Κυβέρνηση και που, επίσης, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Με τη σημερινή παρουσία μας στον Άρειο Πάγο και με τη χθεσινή ερώτηση που έκανε μέρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, έξι Βουλευτές μας, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση για ποιο λόγο μία Δικογραφία όπου περιλαμβάνει τρεις Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας εδώ και ένα χρόνο δεν έχει έρθει στη Βουλή για να ακολουθήσει τη Συνταγματική Οδό, όπως ακριβώς προβλέπεται. Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στην περίοδο όπου ήταν Πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης και η οποία άλλαξε την Ελλάδα προς το καλύτερο, της έδωσε προοπτική, την έκανε κυρίαρχη στην Νότιο – Ανατολική Μεσόγειο και της χάρισε στιγμές που τις θυμόμαστε όλοι.

Θα τα δει όλα η Δικαιοσύνη. Είμαστε ανοιχτοί εντελώς σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι εάν κάποιος έχει βάλει το χέρι στο βαζάκι με το μέλι να το πληρώσει. Δε μπορούμε, όμως, να συλλογικοποιούμε ποινικές ευθύνες, να απευθύνουμε κατηγορίες, την ώρα, μάλιστα, που ξέρουμε ότι ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει ένα συγκεκριμένο δόγμα εδώ και ένα μήνα, πιέζοντας τη Δικαιοσύνη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και χωρίς να χύνεται άπλετο φως στις υποθέσεις που έρχονται στην επιφάνεια. Τί γίνεται με την ΔΕΠΑ; Τι γίνεται με το προσφυγικό; Τι γίνεται με τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά για τον κ. Soros και τα εκατομμύρια που έκαναν βόλτα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος; Σε όλα αυτά θα πρέπει η κυβέρνηση αυτή να δώσει απαντήσεις. Σε αυτό θα είμαστε σκληροί και απόλυτοι. Να δώσουμε διαφάνεια για τους πάντες, τα πάντα και παντού.