Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Τομέα Μεταποίησης και Εμπορίου του Κινήματος Αλλαγής

Πόσο ακόμη θα καθυστερήσει ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Ενός εργαλείου που διαφημίστηκε ότι θα παρείχε λύση για 400.000 χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά τα κατάφερε έως τώρα για μερικές μόνο εκατοντάδες επειδή δεν σχεδιάστηκε για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και δεν υποστηρίχθηκε από το τραπεζικό σύστημα!

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς καμιά λύση για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τους, λίγο πριν την εκπνοή του 2018!

Αντιθέτως, γονατίζουν ακόμη περισσότερο από τη μετατροπή της χώρας μας σε παγκόσμια πρωταθλήτρια φόρων (αύξηση 8,2% του ΑΕΠ στα χρόνια της κρίσης) και ουραγό στις επενδύσεις (μείωση 13,6% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο)!

Με εγκληματική ανευθυνότητα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αρνείται να διαπραγματευτεί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ, ευνοϊκούς όρους για τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να μη θρυμματιστεί η πλασματική εικόνα της δήθεν μεταμνημονιακής ανάπτυξης.

Δεν πάει άλλο – το κυβερνητικό χρονικό του προδιαγεγραμμένου θανάτου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να ανακοπεί.