Μανώλης Χριστοδουλάκης: Θα δουλέψουμε δυναμικά και υπεύθυνα ως η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική έκφραση στη χώρα μας

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2019

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟ» και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου & Στεφανία Χαρίτου

Είναι απολύτως αντιφατικό το γεγονός ότι, ενώ όλοι ασκούν κριτική στο «κακό ΠΑΣΟΚ», όλοι επιδιώκουν να το προσεταιρισθούν είτε παίρνοντας στελέχη μας είτε ζητώντας συνεργασία.

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε αυτό που ήδη εδώ και καιρό από το Συνέδριό μας ως σήμερα έχουμε αποφασίσει: η πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι αυτόνομη.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όσοι δεν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μαζί μας ενωμένοι με βάση συγκεκριμένη προγραμματική ατζέντα ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση και να δώσουμε τη μάχη από τη θέση, στην οποία μας παγίωσε ο ελληνικός λαός, καλά θα κάνουν να ξεκαθαρίσουν από τώρα την πορεία τους.

Να ξέρουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.

Η θέση του κ. Κρεμαστινού, που κάνει λόγο για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη απαντηθεί από τα όργανα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με δημοκρατικές διαδικασίες. Προχωράμε αυτόνομα. Συνομιλούμε με όλους στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης και του δημόσιου διαλόγου που επιβάλλει η δημοκρατία μας.

Στο εξής η μέριμνά μας είναι η διαμόρφωση καθαρού πολιτικού λόγου για το καλό του τόπου.