Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Κω με έμφαση στο λιμάνι

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2018

Την Κω επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση και τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Λάμπρο Ναζίφη.
Την Φώφη Γεννηματά συνοδεύουν στην περιοδεία στα Δωδεκάνησα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός Βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Κώστας Σκανδαλίδης Βουλευτής Α’ Αθήνας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Βοσδογάνης Δ/ντής του Γραφείου Τύπου και η Κατερίνα Γαβαλά, Γραμματέας Βορείων Δωδεκανήσων του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

Για την Κω και τα προβλήματα των νησιών:

Με το Δήμαρχο έχουμε εδώ και σειρά ετών μια στενή συνεργασία και επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί.

Και χαίρομαι γιατί είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και εδώ στο χώρο του, στο γραφείο του.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους. Έχουν πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.

Ιδιαίτερα εδώ στη Κω, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά το σεισμό και για τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά καθυστερεί πάρα πολύ όσον αφορά το λιμάνι.

Η Κως και τα νησιά μας χρειάζονται ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ωστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, Εκεί θα βασιστούμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο και να φύγουμε πραγματικά και οριστικά από αυτόν το φαύλο κύκλο της κρίσης και των μνημονίων.

Και βέβαια τα νησιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και με το ΦΠΑ.

Η παράταξή μας ήταν αυτή που καθιέρωσε τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αρνηθήκαμε την κατάργησή του και άμεσα θα καταθέσουμε ξανά πρόταση νόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.