Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου τίμησε την 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Ηράκλειο, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου στο Σελί Αμιρών, από το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ.Χρήστο Στρατάκη, το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου, τίμησε τη επέτειο των 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου που φέτος συνοδεύτηκε και με τη διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου συνεδρίου για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η 75η επέτειος του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου είναι για εμάς μέρα περισυλλογής, αυτοκριτικής και αγώνα, ενώ διακηρύττει σε διεθνές επίπεδο την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για αντίσταση σε κάθε μορφή δουλείας και ολοκληρωτισμού.

Οφείλουμε, σήμερα, να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, εγκλήματα όπως η ναζιστική θηριωδία στη Βιάννο, δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητα και το σημαντικότερο, η καταβολή αποζημιώσεων θα είναι μια επιπλέον θωράκιση για να μην ξανασυμβούν.

Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι ο δικός μας αγώνας σήμερα, είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη ως εφαλτήριο για τους σύγχρονους αγώνες, για την αντιμετώπιση της κρίσης, με στόχο τη δημιουργία μιας Ελλάδας που όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι θα μπορούν να ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.