Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά-διεκδικούμε την αυτόνομη και δυνατή παρουσία μας στην επόμενη Βουλή

Ηράκλειο 30 Σεπτεμβρίου 2018  

Απάντηση Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς”.

Προς: Διευθυντή Εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ  

κ. Διευθυντά

Στο φύλλο της εφημερίδας σας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και στην στήλη «Χθες, Σήμερα, Αύριο», δημοσιεύτηκε ευφάνταστο,  ανυπόγραφο άρθρο, με τίτλο «Απογοήτευση , ενόχληση και απαισιοδοξία».

Το ανυπόστατο άρθρο, του ανώνυμου σε μας συντάκτη σας, που αναφέρεται «στην τελευταία κομματική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής», απέχει μακράν από τα πραγματικά γεγονότα καθώς:

-ουδεμία κομματική εκδήλωση έγινε, αλλά μια πετυχημένη ανοικτή πολιτική εκδήλωση, όπως καταγράφτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με θεματικό τίτλο «Αλλάζουμε το Κράτος, Δυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση» και στην οποία παραβρέθηκαν και συμπολίτες μας που δεν είναι ενταγμένοι στον πολιτικό μας φορέα.

-κανένα μέλος του Κινήματος Αλλαγής, που κατέχει θεσμικό ρόλο (είτε μέλος της Ν. Ε. είτε μέλος της Κ.Π.Ε.) είτε δημόσια, είτε κατ’ ιδίαν δεν εκφράζει τις απόψεις του καταγράφονται.

Δημόσια, ξεκάθαρα και με σαφήνεια έχουμε δηλώσει, τόσο η Πρόεδρος μας κ. Φώφη Γεννηματά, όσο και τα μέλη της Ν.Ε. και Κ.Π.Ε., ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά και διεκδικούμε την αυτόνομη και δυνατή παρουσία μας στην επόμενη Βουλή, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές.

– για το «γενικότερο κλίμα» και «τις φερόμενες προστριβές» των στελεχών μας για τον Δήμο Ηρακλείου, είναι προφανές για όλους εμάς και τους πλέον των 200 συμπολιτών μας, που παραβρεθήκαν στην ανοικτή εκδήλωση, ότι ο «πληροφοριοδότης σας» ήταν κάπου αλλού.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλα τα μέλη της Ν.Ε. και της Κ.Π.Ε., ήταν και είναι στην διάθεση σας, από την πρώτη μέρα που συγκροτήθηκε η Ν.Ε. Ηρακλείου, για τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και σας προτρέπουμε στο μέλλον, μια και μέχρι σήμερα δεν το έχετε πράξει, να διασταυρώνετε «τις πληροφορίες» που προέρχονται από «άλλα κέντρα» και είτε εκφράζουν «ευσεβείς πόθους», είτε «στοχεύουν να παραπληροφορούν» τους πολίτες, ενόψει και της προεκλογικής περιόδου.

Ευελπιστούμε ότι η επιστολή μας θα τύχει δημοσιεύσεως  και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο Γραμματέας

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ