Το Κίνημα Αλλαγής στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ενίσχυση της ανάπτυξης και την φορο-απαλλαγή έως και το 150% του εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να γίνουν μαζικές προσλήψεις, «ώστε και ο συνδικαλισμός να μην είναι ένα αδειανό πουκάμισο» ήταν το βασικά συμπέρασμα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής υπό τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη και τον γραμματέα του Τομέα Εργασίας Χρήστο Μέγα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Το προεδρείο του ΕΚΑ (Γ.Μυλωνάς-Πρόεδρος και Κ.Κουλούρης Γραμματέας) εξέφρασαν την αγωνία των εργαζομένων τόσο για την ανεργία που πλήττει το Λεκανοπέδιο όπως και ολόκληρη τη χώρα όσο και για την υποχώρηση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Έθεσαν δε και θέμα απόκρυψης των εργατικών ατυχημάτων και απουσία ελέγχων για την υγιεινή και ασφάλεια από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκε για:

– την διατήρηση και ενίσχυση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, ο οποίος αναδείχτηκε ως τη «σημαία» των κοινωνικών αγώνων από το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΕΚΑ,

-την διαμόρφωση του βασικού-εισαγωγικού μισθού μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών ανταγωνιστών και όχι με υπουργική απόφαση,

-την ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά εργασίες όπου το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας, ακόμη και στον δυναμικό κλάδο του τουρισμού, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τους χαμηλόμισθους εργαζομένους να μένουν ανασφάλιστοι και να μην συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις κ.α.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες και ασφαλείς θέσεις εργασίας, για την κοινωνική συμμετοχή και την αποφυγή των μετανάστευσης των νέων. Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητο από την εργοδοσία, το κράτος και τα κόμματα υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνίας.