Π. Βλάχος στο «Ράδιο Θέμα»: Προοδευτικός με τον ακροδεξιό Γκλέτσο, δεν γίνεσαι

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Παναγιώτη Βλάχου, Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο «Ράδιο Θέμα».

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, στην εκπομπή “Πρωινή Φρουρά” του Ράδιο Θέμα με τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη. “Πόσο ΠΑΣΟΚ είναι κάποιοι που έχουν αποχωρήσει από τον χώρο μας εδώ και 4-5 χρόνια; Αντί να ρωτάτε εμάς, γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Τσίπρα πόσο προοδευτικός είναι, όταν στεγάζει στην δήθεν προοδευτική συμμαχία τους ΑΝΕΛ και τον Απόστολο Γκλέτσο, που μοίραζε πασχαλινά αρνιά μόνο σε Έλληνες και παραιτήθηκε από δήμαρχος Στυλίδας εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών;”, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε ότι “η Τουρκια προσπαθεί να δημιουργήσει ένα fake διεθνές δίκαιο, ένα εθιμικό διεθνές δίκαιο. Ελλάδα και διεθνείς οργανισμοί δεν πρέπει να το επιτρέψουν. Χρειάζεται σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε να υπάρχει ενιαίο εθνικό μέτωπο και μια γραμμή απέναντι σε μια Τουρκία που χρησιμοποιεί το προσφυγικό, τις γεωτρήσεις και τη σχέση της με τις ΗΠΑ στην περιοχή, για να δημιουργεί επικίνδυνα τετελεσμένα.”

Σχολιάζοντας τις στάσιμες δημοσκοπικές επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι “κανείς δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος, αλλά ζούμε την περίοδο χάριτος της κυβέρνησης, με σημαντική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεσαία τάξη που στήριξε τη Νέα Δημοκρατία περιμένει και ανέχεται. Θέλουμε χρόνο για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Όλο αυτο απαιτεί μια δική μας δυναμική επανεκκίνηση, με νέες αντιλήψεις”, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θέτει θέμα ηγεσίας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή προέρχεται από δημοκρατικές διαδικασίες.