Π.Χρηστίδης: Ο κ.Τσίπρας έχει φέρει ό,τι πιο παλιό κι αποτυχημένο στην πρώτη γραμμή

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018

Σημεία συνέντευξης Π.Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής στο Σκάϊ Ράδιο. 

Ο κ. Τσίπρας έχει φέρει ό,τι πιο παλιό κι αποτυχημένο στην πρώτη γραμμή.

Αυτά που έχουν συμβεί με τον ανασχηματισμό είναι σημαντικά και πρέπει να κάνουμε ένα σχόλιο και για αυτό. Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που είναι λίγο από όλα κι όπως μας βγει εκ μέρους του κ. Τσίπρα. Έχει φέρει ό,τι πιο παλιό κι αποτυχημένο στην πρώτη γραμμή και θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε μόνο με αυτό που είπε η κ. Παπακώστα πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν έλεγε ότι ανησυχούσε με τις επιλογές Τσίπρα, «είναι ο Πρωθυπουργός που δεν έχει αντίληψη ή είναι ο χρήσιμος ηλίθιος ή ο κατ’ επάγγελμα ψεύτης». Το σχόλιο της κ. Παπακώστα είναι αυτό που λέει τα πάντα για τον ανασχηματισμό αυτό.

Και η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η κ. Μυρσίνη Ζορμπά έχουν ακολουθήσει ένα δρόμο εδώ και χρόνια, ο καθένας και η καθεμία κρίνεται για τις επιλογές του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για σύγκρουση με το παλιό, για τα 40 χρόνια τα οποία κατέστρεψαν την Ελλάδα, όταν παίρνει μία σειρά στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων για να τα χρησιμοποιήσει στην πρώτη γραμμή.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι όλα όσα λέμε το προηγούμενο διάστημα, ότι, δηλαδή, τα πάντα τα χρησιμοποιεί με επικοινωνιακούς όρους είναι μία πραγματικότητα, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα της χώρας μας, ουσιαστικά τον ενδιαφέρει να φέρει μία δική του σωτηρία. Μετράμε αντίστροφα, έχουμε μία «υπηρεσιακή» κυβέρνηση και σύντομα θα έχουμε εκλογές.

Δεν αντέχει αυτή η κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση χωρίς ιδεολογικό άξονα. Πώς θα συζητήσει η κ. Παπακώστα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου που είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο; Η μία μπήκε σε μία κυβέρνηση που ανέλαβε από την προηγούμενη που κατέστρεψε τη χώρα, η κυβέρνηση 2004 – 2009, είναι αυτή που γιγάντωσε τις δαπάνες, μεγάλωσε το χρέος κι έκρυβε το έλλειμμα, ήρθε μετά μία κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα και κάποιοι ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Όλο αυτό το τουρλού δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μπροστά του. Η κυβέρνηση αυτή δεν φτάνει μέχρι το Σεπτέμβρη του 2019, αυτό δεν το πιστεύει ούτε ο κ. Τσίπρας που βλέπει το πρωί τον εαυτό του στον καθρέπτη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, εκτός εάν ο κ. Καμμένος έχει πάρει την απόφαση να ψηφίσει και το Σκοπιανό. Εάν έχουν λάβει μία τέτοια απόφαση, διότι διαπιστώσαμε ότι ο κ. Καμμένος έχει πάρει κι ένα – δύο στελέχη παραπάνω στην κυβέρνηση, ας βγει να μας το πει. Έχουμε μείνει στις τελευταίες του κουβέντες ότι δε θα στηρίξει το Σκοπιανό.

Για την εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ετοιμάσει τη δεξαμενή των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε στην τελική φάση. Επίσης, 3η Σεπτέμβρη έχουμε Εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου θα αναλύσουμε το πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί η σύγχρονη προοδευτική παράταξη, η οποία δεν παίρνει δανεικούς για να κάνει ομάδα, αλλά χρησιμοποιεί ανθρώπους που έχουν διάθεση να αλλάξουν τη μιζέρια η οποία υπάρχει γύρω μας.

Στις 10 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Φώφη Γεννηματά θα εξηγήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις, με αλλαγές οι οποίες είναι κοστολογημένες για να βοηθήσει τον κόσμο να πηγαίνει στα Νοσοκομεία χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει τους Πολάκηδες οι οποίοι δεν πληρώνουν στους γιατρούς, τις υπερωρίες τους. Να μπορούν να πάνε τα παιδιά στα σχολεία, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έχουν και χωρίς να κόβουν τις συντάξεις με τους Νόμους Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου κι όλων των υπολοίπων Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού την υπόσχονται από το 2015. Το 2015 υπάρχουν tweets κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι δεν είναι λόγια, είναι πράξη, από τον Οκτώβριο του 2015 εμείς θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κι ακόμα το περιμένουμε. Ας το φέρουν, διότι την προηγούμενη φορά που συζητήσαμε κάτι αντίστοιχο ήταν η κατάργηση μείωσης των συντάξεων, όταν καταθέσαμε την Πρόταση Νόμου ως Κίνημα Αλλαγής – Δημοκρατική Συμπαράταξη, πριν από ένα μήνα. Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν τότε στο καφενείο της Βουλής κι έλεγαν ότι δεν στηρίζουν τώρα, θα το δουν όταν έρθει η τρόικα και θα διαπραγματευτούμε.

Για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές

Είναι προφανές ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία πολιτική σταθερότητα. Εμείς είμαστε υπέρ αυτής της αντίληψης από το 2010, η πρόσκλησή μας ήταν μία πρόσκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και σήμερα, λέμε ότι οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να περιλαμβάνουν ευρύτατη πολιτική συναίνεση. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με το Νόμο Παρασκευόπουλου, που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ούτε μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη λογική ότι είναι «ανάπηρες» οι απόψεις της αριστεράς.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας αυτόνομος πόλος που θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τις προτάσεις μας εμείς θα φτάσουμε στους Έλληνες πολίτες, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους, θα σεβαστούμε το πού θα μας τοποθετήσουν και θα είμαστε η κρίσιμη δύναμη κι η αποφασιστική δύναμη την επόμενη μέρα των εκλογών.

Για την νέα ειδική άδεια του Κουφοντίνα

Αυτή η κυβέρνηση έχει ειδικές ευαισθησίες για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει μετανιώσει για αυτά τα οποία έχει κάνει, είναι απαράδεκτο να παίρνει τόσες πολλές άδειες.