Π.Χρηστίδης: Κάποιοι βιάζονται να προκαταβάλουν τις θέσεις του ελληνικού λαού

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. 

Από αυτά τα οποία έχουν πει (οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γεμίσει, χορτάσαμε. Το θέμα είναι να κάνουμε και καμιά πράξη.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε μία πολύ μεγάλη κρίση μετά το 2010, διότι στη χώρα υπήρξε μία κυβέρνηση, αυτή του Κώστα Καραμανλή, για την οποία ερίζει η κ. Παπακώστα, ο κ. Καμμένος, η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Εμείς κληθήκαμε να την διαχειριστούμε κι αν έμπαιναν στη συνεννόηση που κάλεσε ο κ. Παπανδρέου η Νέα Δημοκρατία στην αρχή κι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα που έστησαν τις πλατείες, η χώρα θα είχε βγει από την κρίση, μέσα σε 3 χρόνια. Όπως έγινε στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στην Ιρλανδία.

Ξέρουμε τι ψηφίσαμε, τον Αύγουστο του 2015 και το κάναμε ενσυνείδητα για να μην βγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την άθλια διαπραγμάτευση που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη και τους υπόλοιπους.

Εμείς το πρώτο που γράφουμε στο κεφάλαιο που ανοίξαμε από τη Θεσσαλονίκη, είναι η Εθνική Συνεννόηση. Όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και τα οποία είναι κεφαλαιώδη αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια. Αυτό το κάνουμε από το 2015.

Κάποιοι βιάζονται να προκαταλάβουν τις θέσεις του ελληνικού λαού κι όσων μας ακούν. Εμείς ζητάμε να κριθούμε από αυτό το οποίο λέμε. Εμείς είπαμε από τον Μάιο για κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Γιατί σφαγιάζει αυτούς οι οποίοι φτάνουν να έχουν εισφορές μέχρι 2200-2500 ευρώ. Και λέμε πλαφόν. Τα ασφαλιστικά ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ τα διέλυσε και τώρα για να έχουν φτάσει και να έχουν πλεόνασμα έχουμε αναγκαστικά μέτρα, πλειστηριασμούς, πηγαίνουν και παίρνουν τους λογαριασμούς των πολιτών. Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή η οποία είπε ότι την πρώτη Τετάρτη μετά την Ιθάκη έγιναν 588 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κι αυτό είναι κάτι που επίσης έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Καμμένου και Τσίπρα. Οφείλουμε να αλλάξουμε σελίδα. Εμείς λέμε: Πλαφόν 600 ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση της φορολογίας σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία έχει ανάγκη για να ανασάνει η ιδιωτική οικονομία. Λέμε αξιολόγηση στο Δημόσιο, χωρίς καμία απόλυση. Είναι αυτονόητες επιλογές που τις λέμε από το 2010 και τις οποίες, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις στήριξαν ποτέ. Είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες, έχουμε την πρότασή μας, έχουμε άποψη και θέσεις.