Π.Χρηστίδης: Αλληλοεκβιασμοί Τσίπρα-Καμμένου σε πανελλήνια μετάδοση

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2019

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη στον ΑΝΤ1

Μέχρι χθες είχαμε τις διαπραγματεύσεις, τους αλληλοεκβιασμούς και τις πιέσεις Τσίπρα-Καμμένου είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε σε άλλες συναντήσεις. Τώρα και σε live μετάδοση ο κ. Τσίπρας απηύθυνε τον εκβιασμό του προς τον κ. Καμμένο και ο τρόπος με τον οποίο έκανε αυτόν τον εκβιασμό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον έτσι. Ο κ. Τσίπρας λέει στον κ Καμμένο τώρα αυτό που θα μπορούσε να του είχε ξεκαθαρίσει καιρό πριν. Πορεύονται 4 χρόνια μαζί στην κυβέρνηση όπως πορεύθηκαν και τα 2 χρόνια της αντιπολίτευσης, στα οποία μαζί δίχασαν τον ελληνικό λαό απέναντι στο μνημόνιο και τελικά εφάρμοσαν ένα ακόμα μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ατού του είναι η οικονομία. Είναι το καλύτερο ανέκδοτο μέχρι τώρα το 2019.Εξαφάνισε το ΕΚΑΣ, το οποίο έφτασε τα 12 ευρώ από 230 που ήταν πριν 3 χρόνια, ”φόρτωσε” ένα επιπλέον μνημόνιο το οποίο ήταν αχρείαστο και το οποίο θα φτάσει μέχρι το 2060 με πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2.5% και προφανώς έχει και μια σειρά ζητημάτων την ώρα που η χώρα έχει όλα τα θέματά της ανοιχτά με την Τουρκία, τα Σκόπια τα ην Αλβανία. Είδαμε έναν δημόσιο εκβιασμό του κ. Τσίπρα προς τον κ. Καμμένο το οποίο θα φανεί πώς θα εξελιχθεί και πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση ο κ. Καμμένος. Το πιο πιθανό είναι να γίνει ακόμα μία τούμπα διότι ο κ. Καμμένος δεν έχει τη δύναμη να κάνει το οτιδήποτε και η δικιά μου αίσθηση είναι, ότι Μια σειρά βουλευτών που θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαχριστόπουλος, η κ. Κουντουρά και όλοι αυτοί ή ήταν πάντοτε αριστεροί ή κάτι έχει γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει μια μετάλλαξη , θα πάνε και θα είναι υποψήφιοι κάνω μια πρόβλεψη, και επειδή βλέπω το κ. Παυλίδη και γελάει, ο κ. Παπαχριστόπουλος είναι απίθανο να μην πάει, έχει ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ πήγε στη ΝΔ πήγε στο ΔΗΚΚΙ πήγε στους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι σίγουρο ότι θα πάει και στον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να πάει και αλλού μετά . Επομένως είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μια σειρά μετακινήσεων χωρίς κανένα πολιτικό, ιδεολογικό ή στρατηγικό στίγμα.

Οι ευθύνες της Μέρκελ και της ευρωπαϊκής συντήρησης

Η κ Μέρκελ είναι η καγκελάριος που ταυτίστηκε με την πορεία της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, την πρώτη φάση της κρίσης έδειξε πολύ χαμηλά αντανακλαστικά και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το ότι επέβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε “καλύτερη φίλη” του κ. Τσίπρα και ήταν αυτή που διαμόρφωσε μαζί του την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια. Το 2009,το 2010,το 2011 αλλά και πάντοτε εμείς λέγαμε ότι την ευθύνη την έχει η ευρωπαϊκή συντήρηση και εξακολουθεί να την έχει. Το ζήτημα σήμερα είναι ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό για το οποίο η κ. Μέρκελ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη με τη συμφωνία που έχει κάνει με τον κ. Τσίπρα. Βλέπουμε τις συνέπειές της στη Μόρια και αλλού. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με αυτό όπως και με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις οποίες κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι μέσω αυτών θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα του χρέους της χώρας.

Υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις από το 2014 και αυτό ξεκίνησε με δικές μας πρωτοβουλίες.