Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μ. Χριστοδουλάκη, Γραμματεά της Κ.Π.Ε. στο Ηράκλειο

Πριν αναχωρήσει συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού

Ολοκληρώθηκε, χτες (Τρίτη), με συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μας, η παρουσία στο Ηράκλειο, του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, σ. Μανόλη Χριστοδουλάκη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετείχαν οι κ.κ. Φουντουλάκης Νίκος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Διβόλης Δημήτρης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Ζερβάκης Μανώλης μέλος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Φασουλάκης Γιώργος, Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Από το Κίνημα Αλλαγής, εκτός από τον Γραμματέα της ΚΠΕ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Αξαρλής, μέλος της Κ.Π.Ε. και ο Μανόλης Πετράκης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου.

Κατά την συνάντηση αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook, και συζητήθηκαν τα αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις που απαιτούνται. Ώστε, να περιοριστούν οι απώλειες για την τουριστική περίοδο που ολοκληρώνεται, αλλά και όσες αναμένονται για την επόμενη χρονιά.

Ο Μανόλης Χριστοδουλάκης, αφού ενημερώθηκε για την σημερινή κατάσταση και άκουσε τις προτάσεις των φορέων, τόνισε, ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής έχει λάβει ήδη πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία και για την προστασία των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή των Ελλήνων. Ενώ αναμένεται να λάβει και άλλες, παρακολουθώντας παράλληλα την εξέλιξη τους, δια των αρμοδίων τομέων του Κινήματος. Σταθερός στόχος μας είναι να υποστηριχτεί η ανάκαμψη των τουριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν, αλλά και αυτών που μετέχουν στην ευρύτερη “αλυσίδα”, που σχετίζεται με το τουριστικό προϊόν, και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν εργασία και πλούτο στις τοπικές κοινωνίες.»

Η επίσκεψη του Μανόλη Χριστοδουλάκη, που (χτες Τρίτη) συνεχίστηκε στο Νομό Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε με στόχο να ενημερωθούν τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος για τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, και για τον πολιτικό και οργανωτικό προγραμματισμό του κόμματος, ενόψει της «Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την Σοσιαλδημοκρατία», που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 21.10.2019, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής όπου, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. και το μέλος της Κ.Π.Ε. (Τομέας Οργανωτικού) Γιάννης Αξαρλής, ήταν εισηγητές για το πολιτικό πλαίσιο και τον οργανωτικό προγραμματισμό, αντίστοιχα.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, οι υποψήφιοι Βουλευτές Βατσινά Ελένη, Γιάνναρη Ιωάννα, Σταθοράκης Γιώργος, και Στρατάκης Χρήστος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά & διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Συν+ΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» Πέτρος Ινιωτάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Κρήτη, η ζωή μας», δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.», μέλη της Κ.Π.Ε., της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου, και των τοπικών συντονιστικών του Κινήματος, πρώην Βουλευτές και άλλα αυτοδιοικητικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, και απλοί πολίτες.

Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε πλούσιος διάλογος, κατά τον οποίο αναδείχθηκε η διάθεση όλων των στελεχών να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ιδεολογικής και πολιτικής ενδυνάμωσης και εκσυγχρονισμού της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Ενώ, έκδηλη ήταν η επιθυμία για την ανάληψη εξωστρεφών πρωτοβουλιών, που θα φέρουν το Κίνημα Αλλαγής σε ανοιχτή επικοινωνία με τον λαό, για την διαμόρφωση μιας νέας ισχυρής και ενεργής κοινωνικής βάσης.