Με δεμένα χέρια η Ελληνική Αστυνομία ενώ ανθεί η παρανομία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ό. Γεροβασίλη

Θέμα:«Με δεμένα χέρια η Ελληνική Αστυνομία ενώ ανθεί η παρανομία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια»

Κα Υπουργέ,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η παρανομία και η παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Η κατάληψη του γραφείου 516 στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ από το Ρουβίκωνα, το κλείσιμο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας που επικρατούν γύρω από αυτό, αλλά και οι συνεχείς εκκλήσεις της Συγκλήτου του ΑΠΘ να σταματήσει η παρανομία και η διακίνηση ναρκωτικών, δείχνουν ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει φτάσει στα όριά της. Δεν υπάρχει άσυλο ιδεών και διαλόγου. Στα Πανεπιστήμια βασιλεύει το άσυλο της βίας, της παρανομίας και του παραεμπορίου.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνησή σας επανέφερε το άσυλο, με τον ν. 4485/2017. Ανέχεστε και υποθάλπετε τα φαινόμενα αυτά, ενώ ταυτόχρονα καθιστάτε την Αστυνομία θεσμικά και επιχειρησιακά ανήμπορη να παρέμβει αυτοβούλως. Κλείνετε το μάτι στους καταληψίες και τους μπαχαλάκηδες, στα δικά σας παιδιά. Δίνετε έτσι μήνυμα σε διάφορες οργανωμένες και μη μειοψηφίες ότι μπορούν να καταλύουν την νομιμότητα ατιμωρητί και ότι το οργανωμένο έγκλημα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, μπορεί να ανθεί γύρω από τα Πανεπιστήμια.

Επειδή είστε υπεύθυνοι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, οι ακαδημαϊκοί και οι εργαζόμενοι στα ελληνικά Πανεπιστήμια, ερωτάσθε:

1. Θα κάνετε κάτι επιτέλους για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση ανομίας και παραβατικότητας μέσα και γύρω από τα ελληνικά Πανεπιστήμια; Ως πότε θα κλείνετε το μάτι στους ημέτερους μπαχαλάκηδες;

2. Θα δώσετε τη δυνατότητα στην Αστυνομία να παρέμβει αποτελεσματικά με επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η Ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου