Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου: Ο Νοέμβρης του 1973 μας καθοδηγεί!

Ηράκλειο, 17 Νοεμβρίου 2019

Ο Νοέμβρης του 1973 μας καθοδηγεί!

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, η αιματηρή λήξη της κατάληψης του ΕΜΠ, συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, παιδεία, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους, και κοινωνική απελευθέρωση.
Αγώνες, ενάντια στο «βαθύ κράτος» της ελληνικής δεξιάς και τις κάθε λογής εκτροπές που προκάλεσε –με αποκορύφωμα της Χούντα του 1967– καθ’ όλη την περίοδο από την λήξη του εμφύλιου πολέμου, μέχρι την μεγάλη πολιτική Αλλαγή, που έφερε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981.
Αγώνες, οι οποίοι αποτελούν σημαντική ιστορική παρακαταθήκη για τους νέους όλων των επόμενων γενιών.
Σήμερα, 46 χρόνια μετά, έχουμε πετύχει πολλά, σε ότι αφορά την θεσμική συγκρότηση του πολιτεύματος, την λειτουργία των θεσμών και την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Αλλά και σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο, τις κοινωνικές ελευθερίες και την προστασία της διαφορετικότητας. Έχοντας ως όπλο την συνταγματικά κατοχυρωμένη & δημοκρατική λαϊκή κυριαρχία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Όμως, ο κόσμος και η χώρα μας διαρκώς αλλάζει. Νέες ανάγκες γεννιούνται και «παλιές» απειλές αποκτούν διαφορετικό πρόσωπο ή …προσωπείο. O αγώνας για την διατήρηση και την εμβάθυνση της πραγματικής δημοκρατίας οφείλει να είναι διαρκής. Όχι απλά ένα πολιτικό σύνθημα, αλλά καθημερινή υπόθεση, ενάντια τόσο στην ακροδεξιά όσο και στην «αντισυστημική» λαϊκίστικη αριστερά.

Σήμερα, καλούμαστε, να δώσουμε τέλος στην διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας στην βάση ήσσονος σημασίας ζητημάτων, τα οποία γεννούν ψευδεπίγραφα διλήμματα. Διλήμματα που καλύπτουν την ιδεολογική σύγχυση και την προγραμματική γύμνια τυχοδιωκτικών -δήθεν προοδευτικών- πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες αδυνατούν να υπηρετήσουν προοδευτικές & μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Καλούμαστε, με μπροστάρηδες τις παραγωγικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της κοινωνίας, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, να πιάσουμε το νήμα της δημοκρατικής θεσμικής εξέλιξης, της ανάπτυξης, της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής βελτίωσης, από εκεί που το αφήσαμε πριν πολλά χρόνια.

Καλούμαστε, να αντισταθούμε στις δυνάμεις της οπισθοδρομικής δεξιάς και της αλλοπρόσαλλης αριστεράς. Οι οποίες, δίνοντας ιδεολογικές μάχες που διχάζουν, εμποδίζουν την χώρα να πορευτεί με γοργό ρυθμό στον ίδιο δρόμο με τις προηγμένες χώρες και κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την προσπάθεια, για μια δημοκρατική «επανάσταση του αυτονόητου», οι δυνάμεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και της ελληνικής ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πιστές στις αξίες της δημοκρατικής παράταξης και με οδηγό τους συλλογικούς αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, προκοπή και ευημερία.

Η 17η Νοέμβρη του 1973 παραμένει σημαντικός «φάρος» ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης, θυσίας και αγώνα, για αξίες και ιδανικά, που συνεχίζει να μας εμπνέει στους σύγχρονους συλλογικούς αγώνες μας.

ΖΗΤΩ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΣΟΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.