Επίσκεψη του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής στη Δ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Κλιμάκιο του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. Εύη Χριστοφιλοπούλου, συνοδευόμενο από το μέλος της ΠΟΑΣΥ κ. Ρίζο Κωνσταντίνο καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από το Διοικητή για την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα επιδόματα που δικαιούνται αλλά δεν λαμβάνουν πλέον οι ομάδες της ΕΚΑΜ, των πυροτεχνουργών και των συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων καθώς και στην ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη να διαθέτει η Υπηρεσία κτηνίατρο για τους αστυνομικούς σκύλους καθώς και ειδική δομή για την αναπαραγωγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα του επιδόματος ΜΑΤ που χορηγούνταν στους άνδρες της Υπηρεσίας και κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν κατατεθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δύο Ερωτήσεις στη Βουλή.