Ανακοίνωση του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

Αθήνα, 7 Iανουαρίου 2020

Ανακοίνωση του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και για στήριξη των Ομογενών μας.

Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε τις καταστροφικές πυρκαγιές να μαίνονται στην Αυστραλία και να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την απανθράκωση μεγάλου μέρους της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς και την εξαφάνιση ολόκληρων οικισμών.

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης τόσο στους Ομογενείς μας που ζουν στην Ωκεανία όσο και στους λοιπούς Αυστραλούς πολίτες και ειδικά σε όλους όσοι έχουν πληγεί από την ολέθρια πυρκαγιά. Τους εύχεται κουράγιο και δύναμη ώστε να καταφέρουν γρήγορα και εύκολα να ανανήψουν από την τραγωδία.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να αναλάβει πρωτοβουλία ενεργειών με στόχο την ανακούφιση και την υποστήριξη των πληγέντων συμπατριωτών μας.

Εμείς είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε με τις Οργανώσεις μας και με ό,τι μέσο διαθέτουμε την προσπάθεια και περιμένουμε σχετική ενημέρωση από το ΥΠΕΞ.

Διαφορετικά τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε λογαριασμούς που έχουν ήδη ανοιχτεί και διαχειρίζονται από ελληνικούς φορείς στην Αυστραλία, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να υποστηρίξει ενεργά τους συμπατριώτες μας που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο βλέποντας τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Απόδημος Ελληνισμός που είναι πάντα αλληλέγγυος με συνανθρώπους μας που υποφέρουν, γεγονός που το αποδεικνύει έμπρακτα όλα τα χρόνια, θα ανταποκριθεί ξανά με προθυμία και αγάπη.