Ανακοίνωση του Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση του Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής

Το  να μείνουν φέτος χιλιάδες παιδιά εκτός των προγραμμάτων φύλαξης  σε παιδικούς σταθμούς , ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα κοροϊδία της συντηρητικής Κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι στην ουσία εγκληματική παράλειψη, μεγάλων διαστάσεων, στον πιο ευαίσθητο τομέα κοινωνικής πολιτικής,  που επιφέρει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια. Αποτελεί, ταυτόχρονα, πλήγμα σε όποια προσπάθεια συγκράτησης των νέων ανθρώπων στη χώρα και στην όποια αντιμετώπιση του κορυφαίου προβλήματος του δημογραφικού.

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχουμε βαθειά συνείδηση και άμεση προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη των καθημερινών και επιτακτικών αναγκών για την οικογένεια. Χθες κατατέθηκε σχετική  ερώτηση από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, για τις τεράστιες ελλείψεις στην παιδική φροντίδα και φύλαξη.

Η Πρόεδρος Φ. Γεννηματά ανέδειξε ήδη στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ  ως θέμα κρίσιμο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της χώρας.

Και όσον αφορά την οικογένεια και τα παιδιά η δέσμευσή μας είναι σαφής: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.