Ανακοίνωση του Δικτύου Εθελοντισμού Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση του Δικτύου Εθελοντισμού Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

H 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρμοδίων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

Πέρα από τα υπο εξαφάνιση ζώα εκτιμάται οτι σχεδόν 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα επιστημονικά εργαστήρια της Ευρώπης. Επίσης ζώα εκτρέφονται σε άθλιες συνθήκες και θανατώνονται πολλές φορές υποφέροντας ενώ άλλα δολοφονούνται είτε από χόμπι είτε από σαδισμό.

Στην Ελλάδα, παρά την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ζώων με νομοθεσίες από το 2003, σχεδόν 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα περιφέρονται στους δρόμους εκτεθειμένα στην ασιτία, στις ασθένειες, στις κακοποιήσεις στους τραυματισμούς στις εκτελέσεις και στους δηλητηριασμούς.

Όλα τα ζώα δικαιούνται της φροντίδας, της προσοχής και της προστασίας από τον άνθρωπο. Οφείλουμε ο σεβασμός των ζώων να γίνει βίωμα όλων μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ως τμήμα της παιδείας μας και του πολιτισμού μας.