Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των πληγέντων συμπολιτών μας

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε εχθές συνάντηση στο Μάτι με επιτροπές κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Επίσης, επισκέφθηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Νέας Μάκρης.
Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της από 31 Αυγούστου συνάντησης των κατοίκων με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι: Εύη Χριστοφιλοπούλου – Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Μανιάτη – Υπεύθυνος για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική, Έφη Μπέκου – Γραμματέας Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων καθώς και μέλη του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του Κινήματος Αλλαγής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που απαιτούνται, στην αναγκαία ανάσχεση της διάβρωσης του εδάφους στην ακτογραμμή, στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης, στην απρόσκοπτη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων κάθε μορφής.

Συζητήθηκε εκ νέου το μείζον ζήτημα των ευθυνών έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη χωρίς καθυστέρηση. Μόνο έτσι θα εντοπιστούν τα σφάλματα και οι παραλείψεις προκειμένου να αποτραπούν τέτοιας έκτασης εθνικές τραγωδίες στο μέλλον.

Για όλα τα παραπάνω έχουν κατατεθεί από το Κίνημα Αλλαγής Ερωτήσεις στη Βουλή, οι οποίες μένουν αναπάντητες από την κυβέρνηση.

Στο τέλος, οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να επαναφέρουν τα ζητήματα στη Βουλή με την έναρξη της Ολομέλειας και να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες συμπολίτες μας.