Σημεία παρέμβασης Παύλου Χρηστίδη στον ΣΚΑÏ και στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον Γιώργο Αυτιά

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης του  εκπροσώπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη στον ΣΚΑÏ και στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

• Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο όπως έχει πει η Φώφη Γεννηματά. Ακόμα και αν στη κυβέρνηση δεν άρεσε όσα λέει  η αντιπολίτευση  οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της τους θεσμικούς εκπροσώπους των δικαστών και εισαγγελέων που αγωνίζονται για να δώσουν το δίκαιο στον τόπο και στους πολίτες. Όταν αυτοί καταγγέλλουν  ότι υπάρχουν κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι επιχειρούν να παρέμβουν στο ρόλο της δικαιοσύνης, τι μπορεί να σκέφτεται ο κάθε πολίτης;

• Επειδή αυτή η κυβέρνηση έχει συνηθίσει να κάνει εγκαίνια με μουσαμάδες δεν μπορεί να επιτρέψει ποτέ κανένας να έχουμε και μία δικαιοσύνη στην οποία θα υπάρχει ένας μουσαμάς και από πίσω θα κάνουν αυτοί αυτά τα οποία θέλουν.

• Ήρθε το θέμα αυτό στα συλλαλητήρια πριν ένα χρόνο και ξανά μπαίνει τώρα πάνω στην κρίσιμη στιγμή αυτή που το Σκοπιανό ξανάρχεται. Απλά υπάρχει μια διαφορά την έφερε  τότε η κυβέρνηση άρον-άρον με τις δηλώσεις ότι είναι  το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το 1830 μέχρι και σήμερα, για να αλλάξει θεματολογία και το πληρώνει αυτό ένα χρόνο μετά. Γιατί αυτά τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν έχουν προηγούμενο.

• Μάρτυρες προστατευόμενοι να πέφτουν πάνω σε άλλους μάρτυρες, αυτά είναι ανέκδοτα, μιλάμε ότι έχουν μια διαδικασία η οποία είναι αστεία.