Π.Χρηστίδης: Το δικό μας όραμα δεν είναι να ζουν οι άνθρωποι με επιδόματα

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου.

Είμαστε υπέρ της ενότητας του ελληνικού λαού και ενάντια στους διχασμούς. Η Χρυσή Αυγή και οι ακροδεξιές  φασιστικές οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την έκφραση του πατριωτικού αισθήματος.

Το Κίνημα Αλλαγής διαφοροποιήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Είναι υπέρ μιας συμφωνίας που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και την ειρηνική συμβίωση κάτι το οποίο δε συμβαίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γι΄ αυτό και δεν θα την ψηφίσουμε όποτε και αν έρθει στη Βουλή. Είναι μια συμφωνία που ανοίγει τρύπες καθώς υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας και των επόμενων γενεών.

Ο κόσμος θυμάται ότι η παράταξή μας έχει βαθιές πατριωτικές πολιτικές και προοδευτικές ρίζες. Πάντοτε με σκληρές διαπραγματεύσεις ήθελε να κερδίζει από τους εταίρους προς όφελος του ελληνικού λαού. Πρώτη η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει την τήρηση μιας εθνικής γραμμής. Αντίθετα βλέπουμε συνεχώς να γίνονται παιχνίδια, με τον κ. Καμμένο να κρατάει τα ηνία. Άραγε ο κ. Τσίπρας δεν προσβάλλεται από αυτό;

Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή, οικονομικά κυρίαρχη στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μια Ελλάδα που να αφήσει πίσω της τη λογική του επαίτη και της μιζέριας που η σημερινή κυβέρνηση έκανε καθεστώς σε όλα τα θέματα: την εξωτερική πολιτική, τα επιδόματα φιλοδωρήματα, τις συντάξεις για τις οποίες το Γενάρη του 2015, στο mail Χαρδούβελη, δεν υπήρχε ζήτημα περικοπών.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει μια χώρα και μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Το δικό μας όραμα, το όραμα της προοδευτικής παράταξης, δεν είναι να ζουν οι άνθρωποι με επιδόματα. Θέλουμε πραγματικά δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία είναι και ένα βιώσιμο σύστημα ασφάλισης