Π.Χρηστίδης: Αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ. Η δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για να βελτιώσουμε τις ζωές μας

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΪ και συην εκπομπή “Μαζί σου” με τη δημοσιογράφο Τατιάνα Στεφανίδου.

Έρχομαι από το Φάληρο, όπου η εικόνα που αντιμετωπίσαμε εκεί είναι μία εικόνα πραγματικά ανατριχιαστική.

Για όποιους έχουμε επισκεφτεί το κτίριο, είναι κάτι το οποίο είναι συγκλονιστικό και φυσικά η εικόνα των εργαζομένων εκεί και της διοίκησης στην οποία μεταφέρουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας όλοι.

Πήγαμε με την Φώφη Γεννηματά, ακριβώς διότι θέλουμε να συμβολίσουμε το γεγονός, ότι στην Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα μαλακό υπογάστριο αποδοχής της βίας.

Όντως ισχύει αυτό το οποίο λέει ο κ. Καμπουράκης, ότι υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου το οποίο είναι έτοιμο κάθε ακραία πράξη να την δικαιολογήσει, και σε αυτό πρέπει να σταματήσουμε και εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική και νιώθουμε ότι ασχολούμαστε με αυτό για να προσφέρουμε στη Δημοκρατία να κάνουμε παράλληλους μονολόγους.

Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε τις πολλές κουβέντες και να αντιληφθούμε με ότι επιχειρήματα μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας αλλά όχι με χαρακτηρισμούς οι οποίοι προσβάλουν τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη λειτουργία της, αν κάνουν αυτά τα πράγματα βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί τι περιμένουμε από τους πολίτες να κάνουνε όταν βρίσκονται μεταξύ τους και συζητάνε.

Επομένως εδώ πρέπει να δώσουμε και επιτέλους ένα σοβαρό παράδειγμα. Αυτό έχει να κάνει και με τα λόγια τα οποία λένε διάφοροι το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο, και με τις πράξεις,

Όσον αφορά εμάς,  και κυρίως για τη νέα γενιά η οποία μας παρακολουθεί, θέλω να πω ότι η Δημοκρατία μπορεί να έχει και παραλείψεις, μπορεί να έχει και προβλήματα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και αυτός δεν μπορεί να γίνει ούτε με βόμβες, ούτε με μολότοφ, ούτε με απώλειες ανθρώπινων ζωών.