Μ.Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να στείλει ισχυρό μήνυμα για τη μη ανοχή της βίας

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη Γραμματέα του Κινήματος Aλλαγής στον Ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM» και στους δημοσιογράφους Γ.Κουβαρά και Γ.Πιέρρο.

• Για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Πρόκειται για επίθεση που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας. Είναι προφανής η καταδίκη της, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το ζητούμενο είναι να εντοπισθούν οι δράστες  και παράλληλα η Κυβέρνηση οφείλει να στείλει ισχυρό μήνυμα για τη μη ανοχή τη βίας.

Η λογική της στοχοποίησης ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων συνιστά το δηλητήριο που έχει περάσει στην κοινωνία στα χρόνια της κρίσης. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η κρίση έχει και δημοσιονομικές και οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο τρόπος λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η Δημοκρατία αφήνει χώρο στην έκφραση διαφορετικών απόψεων. Οι όροι «γερμανοτσολιάδες», «εθνοπροδότες» και «κρεμάλες» επανήλθαν στο πολιτικό λεξιλόγιο μας, εισάγοντας το διχασμό στην κοινωνία.

Η παράταξη μας οδηγήθηκε σε εκλογές το 2012 & 2015 χωρίς να μπορεί να κάνει ανοιχτές εκδηλώσεις γιατί αναγκάστηκε να σηκώσει μόνη της βάρος που δεν της αναλογούσε. Προφανώς, άλλος έφερε την κρίση και άλλος κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της. Οι Έλληνες σήμερα το αναγνωρίζουν και θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στις εκλογές.

• Για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων

Ανακοινώσαμε το 60% των ψηφοδελτίων μας. Εκκρεμούν νέες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες και μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τον χρόνο των εκλογών θα αξιολογήσουμε την ανακοίνωση των επόμενων προσώπων.

Στους 242 ανθρώπους που ανακοινώσαμε για τα ψηφοδέλτια μας, περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν ξανασυμμετάσχει στα εθνικά μας ψηφοδέλτια. Περισσότεροι από το 30% είναι κάτω των 40 ετών και με αντίστοιχη εκπροσώπηση των γυναικών.

Από τεράστια δεξαμενή, που μας δημιούργησε μία ευχάριστη δυσκολία, επιλέξαμε τους καλύτερους και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι σε αυτή μας την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.