Φώφη Γεννηματά: Είναι η ώρα για Πολιτική Αλλαγή και αλλαγή πολιτικής

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2018

Άρθρο Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην εφημερίδα «Καρδίτσα».

Η Ελλάδα τολμά. Η Ελλάδα αγωνίζεται, προσπαθεί, κοιτάει μπροστά. Οι Έλληνες δημιουργοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, παρά τις δυσκολίες. Παλεύουν να βγάλουν τη θηλιά από το λαιμό που τους έχει φορέσει η Κυβέρνηση και συνεχίζουν να δημιουργούν.

Παλεύουν να σηκώσουν κεφάλι μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, απέναντι σε ένα κράτος με δομές ξεπερασμένες και γραφειοκρατία που καλά κρατεί . Απέναντι  σε ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγει την ίδια του την κρίση.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΡΑ. Αυτό χρειαζόμαστε. Ενότητα, νέα εθνική αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια για τη χώρα και τη ζωή μας. Ένα νέο εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας.

Παρά τα όσα λέει η  Κυβέρνηση, η έξοδος από το αχρείαστο μνημόνιο, δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση. Η  Ιθάκη είναι μακριά. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά και η ανάπτυξη που όλο έρχεται, όλο και καθυστερεί. Τα προβλήματα στη χώρα παραμένουν και εντείνονται .

Η ζημιά, από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ φτάνει βαθιά στην  Ελληνική κοινωνία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και τη  λειτουργία της δημοκρατίας . Η διάλυση της μεσαίας τάξης και η φτώχεια είναι γεγονός. Η μετανάστευση των νέων μας μια ανοιχτή πληγή. Οι ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, η διάλυση των δομών  την υγείας, η υποβάθμιση  την παιδείας,  οι τράπεζες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν  τις επιχειρήσεις,  συνιστούν μια ζοφερή πραγματικότητα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φορολογίας και εργασιακού μεσαίωνα

Η πολιτική ανευθυνότητα και ανεπάρκεια  της κυβέρνησης είναι εμφανής όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας , αλλά και στα εθνικά θέματα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χειρισμοί στο ζήτημα με  την ονομασία των Σκοπίων.

Εμείς πιστεύουμε σε οριστική λύση με τη γειτονική χώρα,  αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Όμως οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας είναι ανιστόρητες, επικίνδυνες και μας βρίσκουν απέναντι. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί.  Είναι  ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, που κινούνται με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία. Συγκυβερνούν με την ακροδεξιά του Καμμένου, συνεργάζονται  με την Καραμανλική  δεξιά  , εφαρμόζουν ακραίες  νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τους επέβαλαν οι πιο  συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

Διέλυσαν τη χώρα, εξανέμισαν την  τελευταία αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες δεν πιστεύουν πια ότι  η ζωή τους μπορεί να αλλάξει μέσα από την πολιτική. Αυτή η λογική αν επικρατήσει θα εξελιχτεί σε πισώπλατη  μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια οικονομική και θεσμική κρίση να μετεξελιχτεί  σε εθνική κρίση, σε κρίση της Δημοκρατίας. Γι  αυτό είναι ανάγκη  στις ερχόμενες εκλογές, οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να ηττηθούν  στρατηγικά, να κλείσει ο κύκλος του χθες, να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές.

Σε καμία περίπτωση όμως λύση δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Είναι η παράταξη που ευθύνεται για την κρίση. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09.

Είμαστε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό. Είμαστε απέναντι στη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στις ακραίες διχαστικές αντιλήψεις των στελεχών της. Πιστεύουμε ότι  η ήττα της κυβέρνησης  δεν πρέπει να ανοίξει το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία, αλλά   να ανοίξει  δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο.  Τον δρόμο που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να χαράξει. Η χώρα χρειάζεται ενότητα

Η ενίσχυση  της παράταξης μας είναι ένα  διπλό ΟΧΙ στις διχαστικές  πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ, ένα διπλό  όχι στις συντηρητικές πολιτικές τους.

Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή.  Σημαίνει ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Το  «Σχέδιο Ελλάδα», που προτείνουμε  είναι  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  που δίνει βάρος στην ανάπτυξη και στην παραγωγή νέου πλούτου και δεν στηρίζεται στην υπερφορολόγηση. Είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής, της κεντροαριστεράς, στο ερώτημα για το πώς μπορούμε να βγούμε οριστικά από την κρίση.

Χρειάζεται ριζική αλλαγή του  σημερινού Μοντέλου Παραγωγής, με  κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με επιταχυντές της ανάπτυξης, κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων,  επέκταση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλους τομείς,   με σαφείς κανόνες που εφαρμόζονται, με επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, με  ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού Νόμου (Κατρούγκαλου). Με ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, ξεκινώντας από την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ που καταρρέει.

Ειδικά για τη Μακεδονία  δεσμευόμαστε να υπάρξει ένα οιονεί Μεσογειακό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα. Ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ,  που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και θα απαντά στα σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας που δημιουργεί η άμεση γειτνίαση με χώρες που έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και χαμηλό κόστος εργασίας.

Η χώρα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι . Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται χωρίς πυξίδα.

Η περεταίρω παραμονή τους  επιτείνει τα αδιέξοδα.

Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής

Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός, εκλογές τώρα.