Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2018

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» πραγματοποίησαν την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο υπεύθυνος του τομέα υγείας και βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα υγείας, κ. Σωτήρης Ζώτος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, κ. Στεφάνος Μιχαλάκος και ο εντατικολόγος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Μαχόμενοι Γιατροί» για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, κ. Τάσος Χατζής.

Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τον Σύλλογο των Εργαζομένων και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια τις Διευθύντριες τόσο της ιατρικής όσο και της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Διοίκηση όπου συνομίλησαν με τον κ. Χρήστο Μάνο, αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, την κ. Μαριόγκα Φραγκάκη, πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου, τον κ. Κωνσταντίνο Τζουμάκα, καθηγητή παιδιατρικής, την κ. Πολυξένη Νέου, Διευθύντρια του Κέντρου Δηλητηριάσεων και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ακόλουθα προβλήματα: α) την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης της ιατρικής, νοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης, β) την οριστική διευθέτηση του προβλήματος των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών, γ) την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επικουρικών, δ) τις δραματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο να παραμένουν για σημαντικό χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά στο νοσοκομείο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επειδή τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα και υποστελεχωμένα, ε) την ενίσχυση του ρόλου του παιδιατρικού νοσοκομείου ως βασικού πυλώνα ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψη για την κάλυψη των αναγκών του παιδικού πληθυσμού όχι μόνο της Αττικής, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Το κλιμάκιο ευχαρίστησε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει, για να λειτουργεί εύρυθμα το παιδιατρικό νοσοκομείο, και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο στην εξεύρεση λύσεων.