Γ. Καμίνης από τη Σύρο: Η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα γι’αυτό

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2018

«Τον κ. Τσίπρα τον νομιμοποίησε πολιτικά ο κ. Σαμαράς με τα Ζάππεια» τόνισε από τη Σύρο ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό».

Πραγματοποιώντας περιοδεία στο νησί και μιλώντας στη νομαρχιακή συνέλευση επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στη Σύρο, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οι επιδοματικές πολιτικές και ελεημοσύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν πουθενά» και σημείωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να μιλήσει προγραμματικά για την επόμενη ημέρα της χώρας, αφού στις πλάτες του πέφτει η ευθύνη και οι προσδοκίες των πολιτών για την πορεία της χώρας».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη αναπτυξιακή και κοινωνική πρόταση που ανακοίνωση η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά είναι αναπτυξιακό μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι η συνέχιση της οικονομικής ασφυξίας θα είναι καταστροφική για την οικονομία.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «πρόκειται για την πιο ανεύθυνη κυβέρνηση όλων των εποχών, καθώς έριξε στο πολιτικό παιχνίδι τρία μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, το μακεδονικό και τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, με μόνο στόχο τη δημιουργία πολιτικής πόλωσης και πρόσκαιρων εντυπώσεων».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλισθεί ο σταθερός εκλογικός κύκλος της 4ετίας και η μη διάλυση της Βουλής για ασήμαντες αφορμές, όπως επίσης και η κατάργηση της προνομιακής ρύθμισης για τις ποινικές ευθύνες υπουργών και την ασυλία των βουλευτών.

Ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιμένει δογματικά στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «για το Κίνημα Αλλαγής σημασία και προτεραιότητα έχει το δημόσιο πανεπιστήμιο, απέναντι σε όσους ανέχονται την υποβάθμισή του και αδιαφορούν. «Καλά σχολεία, καλά νοσοκομεία, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση» αυτό είναι το μέλημά μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα, ο κ. Καμίνης είπε ότι «το δημοψήφισμα είναι ένας ισχυρός δημοκρατικός θεσμός αλλά η χρήση του χρειάζεται προσοχή, υπευθυνότητα και φειδώ γιατί, όπως είπε, «ο λαός, όταν τον καλείς να μιλήσει, σπάνια αποφαίνεται πάνω στο ερώτημα που τίθεται αλλά στέκεται στο θυμικό και τα πρόσωπα που το περιβάλλουν».

Για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «έγινε συζήτηση πίσω από τις πόρτες για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ευτελίσει το θέμα γύρω από νέες προσλήψεις στο δημόσιο. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και συζήτησε για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις με την εκκλησία και το κοινωνικό της έργο, με τον μητροπολίτη κ. Δωρόθεο.

Κατά την περιοδεία του στη Σύρο, ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε το ναυπηγείο στο Νεώριο και συζήτησε με διοίκηση και εργαζομένους, σημειώνοντας ότι τον κάνει αισιόδοξο η ομοψυχία μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, για την επιχείρηση που είναι καθοριστικής σημασίας για το νησί και σημαντική για τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε την αγορά αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου ενημερώθηκε αρχικά για τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, τις υπάρχουσες υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, αλλά και για σημαντικά θέματα επικαιρότητας και επιχειρηματικότητας που απασχολούν το νομό Κυκλάδων.

Ο κ. Καμίνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο Aegean Cuisine και τη δημιουργία cluster για την προώθηση των Κυκλαδικών προϊόντων, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας. Επίσης, εξήρε τις τεχνολογικές υποδομές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση οργανισμών του μεγέθους του Επιμελητηρίου, αλλά και σύγχρονων πόλεων, όπως προωθείται τα τελευταία χρόνια στον δήμο Αθηναίων.