Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Α. Παπανδρέου- Ούντο Μπούλμαν σε Τζέρεμι Κόρμπιν

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2018

«Πρέπει να ακουστεί η φωνή των πολιτών πριν ολοκληρωθεί το Μπρεξιτ»

Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Α. Παπανδρέου- Ούντο Μπούλμαν  σε Τζέρεμι Κόρμπιν.

Λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη  συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Μπρέξιτ, τη μέρα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την προσφυγή στο άρθρο 50 που οδήγησε στην έξοδο από την Ένωση, αν το επιθυμεί, η εφημερίδα Γκάρντιαν δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου, Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο (S&D) και συνυπογράφουν 68 πολιτικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

«Τζέρεμι Κόρμπιν οι σύντροφοι σου σοσιαλιστές σε χρειάζονται εντός ΕΕ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Με αυτή την ανοιχτή επιστολή σου ζητάμε να κανείς ότι δυνατόν για να σταματήσεις το Μπρέξιτ και να γίνεις έτσι η αιχμή του δόρατος για μια προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη», τονίζουν  οι υπογράφοντες την επιστολή, επισημαίνοντας πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας ενάντια στην άνοδο του φασισμού και του αυταρχισμού, ενός αγώνα που είναι αναγκαίο  να δοθεί μαζί  με τους προοδευτικούς πολίτες της Βρετανίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή αναλύονται πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τη σημερινή ΕΕ, προβλήματα ανισότητας και ανασφάλειας, παρά τον αυξανόμενο πλούτο στις χώρες της Ένωσης. Για όλα αυτά, γίνεται έκκληση στον Τζέρεμι Κόρμπιν να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα προτού ολοκληρωθεί το Μπρέξιτ, ούτως ώστε οι προοδευτικοί Βρετανοί να μπορέσουν να συμβάλουν στις μάχες του αύριο.

Το κείμενο στο παρακάτω λινκ:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/dec/10/jeremy-corbyn-europe-socialists-brexit