Συνάντηση Σπύρου Καρανικόλα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ηράκλειο, 7 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του, τόσο εντός Βουλής, όσο και ευρύτερα, σε επίπεδο κοινωνικών φορέων και πολιτών, βρέθηκε στο Ηράκλειο, σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Καρανικόλας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρη Ροζάκη στα γραφεία του Δ.Σ.Η. στο δικαστικό μέγαρο της πόλης μας.

Ο κ. Ροζάκης αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η δικαιοσύνη στο νησί, σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές του Ηρακλείου. Υποδομές που εμποδίζουν την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών και μεθόδων για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Αλλά και που, πολλές φορές, εγκυμονούν κινδύνους και για την ασφάλεια εργαζομένων και αντιδίκων.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε την σημαντική συμβολή του Δ.Σ.Η., με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, στην προσπάθεια για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου. Προσπάθεια που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα, παρότι υπάρχουν μελέτες και πρόδρομες ενέργειες μέχρι του επιπέδου ανασκαφικών δοκιμαστικών τομών.
Ο κ. Καρανικόλας, ευχαρίστησε το Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την αναλυτική ενημέρωση, αναφέροντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα λάβει πρωτοβουλίες με τόλμη για την επίλυση του προβλήματος.
Όπως, άλλωστε έκανε, και το 2011, με την ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο. Αίτημα που επίσης υπήρξε χρόνιο για το νομικό κόσμο, τις παραγωγικές τάξεις και τους κατοίκους της Ανατολικής Κρήτης.
Παράλληλα, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο δικηγορικός κόσμος στην αξιοποίηση του Νόμου του ΠΑΣΟΚ, για την προστασία της 1ης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών. Νόμο, που ψηφίστηκε στην κορύφωση της κρίσης, υπό δύσκολες συνθήκες, και που πλέον απειλείται από την συμπαράταξη της Κυβέρνησης της ΝΔ με τα ξένα funds και «επενδυτές-αρπακτικά».
Το Κίνημα Αλλαγής, επεσήμανε, διεκδικεί την συνέχιση της προστασίας όσων πραγματικά «δεν έχουν», και όχι των στρατηγικών κακοπληρωτών!

Π.Ν.Ε. Ηρακλείου

Κινήματος Αλλαγής