Με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο Σπ.Καρανικόλας

Ηράκλειο, 7 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι επισκέψεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του, τόσο εντός Βουλής όσο, και ευρύτερα σε επίπεδο κοινωνικών φορέων και πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, περιοδεία στο Ηράκλειο ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Καρανικόλας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιο Βοργιά στα γραφεία του Ε.Κ.Η.

Ο κ. Βοργιάς επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Κρήτη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου και τους εργαζόμενους στον χώρο του επισιτισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, που πρέπει να ληφθούν, για να μειωθεί ο σημαντικός αριθμός εργατικών ατυχημάτων, που αποτελούν μια μάστιγα για την Κρήτη. Τέλος, επεσήμανε την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά την ταχύτητα της έκδοσης συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, σε επίπεδο Κρήτης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Καρανικόλας, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κινήματος Αλλαγής στους αγώνες των μισθωτών εργαζόμενων της χώρας και της Κρήτης, ώστε η έξοδος από την κρίση να γίνει καθημερινότητα των πολλών και όχι «κτήμα» των λίγων, όπως σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία. Ενώ παρουσίασε εκτενώς τις πρωτοβουλίες, που έχει λάβει και θα λάβει, το Κίνημα Αλλαγής, εντός και εκτός Βουλής, για τον σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Δικαιώματα τα οποία απειλούνται από την εργοδοτική αυθαιρεσία και την ανοχή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε παραβατικές συμπεριφορές. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αντικείμενο παρεμβάσεων του Κινήματος Αλλαγής τα ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση.

Π.Ν.Ε. Ηρακλείου
Κινήματος Αλλαγής