Αλλάζουμε το κράτος, Αλλάζουμε την Αυτοδιοίκηση

Ηράκλειο 16 Σεπτεμβρίου 2018  

Πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 17/9/2018 και ώρα 19.30 στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο IBIS STYLE CENTER, 2ος όροφος, οδός Αγ. Τίτου & Κορωναίου) η Πολιτική Εκδήλωση της Ν.Ε. Ηρακλείου, «Αλλάζουμε το Κράτος, Αλλάζουμε την Αυτοδιοίκηση», με ομιλητές, τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. κ. Μανόλη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, τον Βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ και τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος κ. Άγγελο ΤΟΛΚΑ.

Αναπτύσσουμε και συζητούμε το Πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας για την Αυτοδιοίκηση όπως αυτό  εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Ιδρυτικό μας Συνέδριό.

Αποτελεί για τον Πολιτικό μας Φορέα πρωταρχικό στόχο, η μετάβαση από το σημερινό συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό Κράτος, σε ένα νέο σύγχρονο σύστημα Πολυεπίπεδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης .

• Με το Κεντρικό Κράτος σε στρατηγικό και επιτελικό ρόλο. Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις του.

• Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

• Με ένα νέο σύστημα αξιολόγησης.

Θα συζητούμε για την μεγάλη μεταρρύθμιση που απαιτείται. Για το  κύμα των αλλαγών στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση, που θα δώσει την δυνατότητα να πιάσει ξανά η χώρα το μίτο της Αριάδνης, που οδηγεί στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική απελευθέρωση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που θα διασφαλίσει την παραγωγή νέου πλούτου.

Χωρίς τον αποκλειστικό και πρωτοποριακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το αίσθημα ανασφάλειας, αναξιοπρέπειας και αποξένωσης που νιώθει σήμερα ο πολίτης.

Χωρίς τον αυτόνομο, ισχυρό και πρωτοποριακό ρόλο της τοπικής και περιφερειακής εξουσίας δεν μπορεί να υπάρξει καμία θεσμική ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας που τόσο επιτακτική είναι σήμερα.

Και εν τέλει η Αυτοδιοίκηση φέρνοντας την εξουσία κοντά στον πολίτη συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτικής σε μια εποχή που η κρίση της οδηγεί το λαό στη παθητική στάση και τον ενεργό πολίτη στο περιθώριο της ιστορίας.

Στο περιθώριο της Εκδήλωσης ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής θα συναντήσει περί ώρα 17.30 στο αίθριο του Ξενοδοχείου με στελέχη που δραστηριοποιούνται στην Αγροτική Παραγωγή και ακολούθως στην αίθουσα της εκδήλωσης περί ώρα 18.30 με τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στον Νομό μας.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ