20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής

Η κοινωνική κατάσταση σήμερα: «Λιγότερα παιδιά, περισσότερα και περισσότερο φτωχά και κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα του 2018 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» προφανώς ουδόλως τιμά  τη σημερινή  Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού και τη Διεθνή Σύμβαση, που επικύρωσε η χώρα μας, 26 χρόνια πριν !

Η εξαθλίωση και η αυξανόμενη φτωχοποίηση αποκλείει κάθε ευκαιρία ευημερίας των οικογενειών της χώρας! Ο  κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθε φέτος στο 34,8%του πληθυσμού της χώρας, ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται σε 36,2%! ( στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). Συνθλίβονται έτσι ολόκληρες κατηγορίες πληθυσμού, «βούτυρο στο ψωμί» ρατσιστικών, συντηρητικών, λαϊκιστικών  και ανάλγητων συμπεριφορών, με τα παιδιά στη γωνία, θύματα bulling και πολλαπλών  αδικιών.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, διαχρονικά προσανατολισμένο στην ανοιχτή δημοκρατία της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής δεσμεύεται  για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών, με συγκεκριμένα έργα- προτάσεις:

• · Κανένα παιδί χωρίς μια θέση σε κοινωνική φροντίδα  φύλαξης  σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και λοιπές κοινωνικές δομές

• · Ενίσχυση των πολιτικών για την οικογενειακή ευημερία,   με θέσεις εργασίας για τους γονείς- κηδεμόνες, με απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών στη στέγαση, την υγεία, την παιδεία, στα καθολικά βασικά αγαθά, που καθορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

• · Με την προσπάθεια μας  για θεσμούς και πολιτικές που συμβάλλουν   στη συμμετοχή  των παιδιών  στις αποφάσεις που τα αφορούν.

«Ακούμε τα ΠΑΙΔΙΑ σήμερα για να εξασφαλίσουμε το ΑΥΡΙΟ!»