Φώφη Γεννηματά: Θα διαφυλάξω την ενότητα στο Κίνημα Αλλαγής

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

• Για τη μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών

Το μείζον εθνικό ζήτημα ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια, την οποία η Κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει με τεχνητή σύνθεση κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το πώς θα τοποθετηθεί ο καθένας μας ως προς τη Συμφωνία έχει να κάνει με τη συνείδηση του καθενός και την ευθύνη του κάθε στελέχους να διατηρηθεί η ενότητα και η συνοχή της παράταξης.

Η δική μου ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους της παράταξης να διατηρήσω τη συνοχή του προοδευτικού χώρου.

Περιμένω από όλα τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να συνεκτιμήσουν τη σοβαρότητα της στιγμής, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινή πορεία μας.

Η συνείδηση των βουλευτών και των στελεχών είναι πολύ πιο σημαντική από την πειθαρχία.

Δεν ζητώ να πειθαρχήσουν. Ζητώ να σεβαστούν ότι πρόκειται για θέμα, που συνδέεται με την κοινή πορεία μας στο εξής.

Ζητώ υπευθυνότητα και την τοποθετώ ψηλότερα από την κομματική πειθαρχία

Είμαι σίγουρη ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα ψηφίσει ενιαία.

Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, ωστόσο όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε για τις αποφάσεις μας.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη και ό,τι έχουμε χτίσει όλοι μαζί. Θα διαφυλάξω την ενότητα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η πολιτική ενότητα δεν είναι ευχολόγιο. Είναι κάτι που χτίζεται από τη στάση του καθενός μας.

Σε διαφορετική περίπτωση προφανώς θα υπάρξουν συνέπειες.

• Για την ανάγκη δημιουργίας προοδευτικού πόλου

Η χώρα «βράζει» και εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και γενικότερα εξαιτίας μιας αδύναμης Κυβέρνησης, η οποία στην πραγματικότητα στηρίζεται από τα υπολείμματα της Ακροδεξιάς.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θέτουν την προσωπική άποψή τους πάνω από όλα αυτά.

Η προτεραιότητα είναι ότι χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος στην Ελλάδα, που θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων και θα αποτρέψει την πόλωση και το διχασμό, που καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας και δυστυχώς ανταποκρίνεται και ο κ. Μητσοτάκης.

Είμαι απέναντι και στους δύο.

Τους είπα στη Βουλή: Ξυπνήστε! Πυροβολούμε τα πόδια μας!

Παρακολουθούμε μια αντιπαράθεση λες και είμαστε στη δεκαετία του ΄80!

Στην Ευρώπη ανεβαίνει η Ακροδεξιά, εντός των τειχών η Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, αλλά ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολλών.

Ο κ. Τσίπρας από εκεί που συγκυβερνούσε με τον κ. Καμένο, τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι προοδευτικός. Αυτά είναι γελοιότητες.

Αυταπατάται ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι δεν θα τον ακολουθεί το στίγμα της συνεργασίας με την Ακροδεξιά και η στυγνότητα με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια.

• Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του.

Καλώ τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη του και στους δύο: και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας με το Σχέδιο Ελλάδα.

Πρέπει να οριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα με αυτή την Κυβέρνηση.

Λέμε στον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη του σε εκείνους, που τον οδήγησαν σε νέα αδιέξοδα και στη συνέχεια χρειάζεται συνεννόηση γύρω από ένα πρόγραμμα με προοδευτική ταυτότητα.

Θα αναλάβουμε την ευθύνη που θα μας αναθέσει ο ελληνικός λαός και θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση.

Λέμε ΝΑΙ σε ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα, η οποία θα αλλάξει τους όρους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας.

Μέχρι το Λευκό Πύργο και την Κνωσό έχει δώσει η Κυβέρνηση Τσίπρα στο Υπερταμείο…

Είπα στη Βουλή και το επαναλαμβάνω: Φύγετε τώρα! Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο