Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τη WWF Ελλάδος

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή της WWF Ελλάς, Δημήτρη Καραβέλλα και την επικεφαλής πολιτικής της Οργάνωσης, Θεοδότα Νάντσου, με αφορμή την Έκκληση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που υπεγράφη από 70 αρχηγούς προοδευτικών κομμάτων από όλο τον κόσμο.

Στη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας και την ανάγκη να υπάρξουν δεσμευτικές αποφάσεις για τους στόχους που υιοθετήθηκαν στη Σύνοδο του Παρισιού, πριν από δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι, ως Προέδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα συνεχίσει τον αγώνα για την προώθηση ενός διαφορετικού, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, που θα συνδυάζει περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες.

Ο αγώνας για την κλιματική αλλαγή, τόνισε, χρειάζεται όραμα, αποφασιστικότητα και φιλόδοξα προσαρμοζόμενους μετρήσιμους στόχους.

Η Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα που θα κριθεί και από την δέσμευση όσων συμμετάσχουν στις τριπλές εκλογές του επόμενου έτους.