Σημεία από παρέμβαση Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία από παρέμβαση Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

1. Είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ για την καθοριστική μάχη των εκλογών.

Το Κλίμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Σήμερα καταλήγουμε στο μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων μάχης του Κινήματος Αλλαγής.

Ψηφοδέλτια  με μεγάλη ανανέωση, με συμμετοχή πολλών νέων γυναικών και ανδρών, αλλά και με πολλά καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες στελέχη, άξιους ανθρώπους από τους χώρους της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των κοινωνικών κινημάτων.

Θέλω να συγχαρώ την Επιτροπή ψηφοδελτίων για την πολύ σημαντική δουλειά που έκανε σε συνεννόηση με τις Νομαρχιακές Επιτροπές.

Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινάμε ένα μεγάλο Πρόγραμμα εξόρμησης θα μιλήσει ο Γραμματέας γι αυτό.

Θα είμαι και προσωπικά μπροστά σε αυτή την εξόρμηση για την άμεση επαφή μας με την Ελληνική Κοινωνία.

Παράλληλα προχωρούμε και στην προετοιμασία μας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές,

Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους Δήμους, στις Πρωτεύουσες των Νομών.

2. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο ευκαιριακός και τυχοδιωκτικός Κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί.

3. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η επιστροφή της δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα.

4. Η τεχνητή πόλωση, οι κατασκευασμένες κοκορομαχίες δεν αφορούν τον κόσμο. Δεν απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του. Απογοητεύουν και τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από την πολιτική.

5. Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη Δημοκρατική παράταξη, την προοδευτική πολιτική δύναμη εθνικής ευθύνης.

6. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε δυναμικά τη μάχη των εκλογών χωρίς μικροκομματικές στοχεύσεις. Για να δώσουμε τέλος στο λαϊκισμό και να μην επιτρέψουμε την επιστροφή της δεξιάς. Είναι οι όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Δίνουμε τη μάχη για την πολιτική ανατροπή, για την προοδευτική αλλαγή.

7. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα: Για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της, για τις αλλαγές στη συμφωνία, στις δεσμεύσεις Τσίπρα. Για το σχέδιο Ελλάδα που απαντά στο στοίχημα της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Πρόταση που εξειδικεύουμε πια με συγκεκριμένες διατάξεις με τις προτάσεις νόμου που καταθέτουμε στη Βουλή.

8. Γι αυτό διεκδικούμε καθαρή εντολή για να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πραγματική έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Θα θέσουμε ξεκάθαρα το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

9. Έχουμε κόψει την  αποπροσανατολιστική συζήτηση με ποιους θα πάμε την επομένη των εκλογών και γι αυτό εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μας.

10. Εμείς μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε θα αποφασίσουμε ερήμην της θέλησης του Ελληνικού λαού.