Π.Χρηστίδης: Τσίπρας και Καμμένος είναι ο πρισμός της διγλωσσίας και βλάπτουν σοβαρά την εθνική αξιοπρέπεια

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2018

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής στον ΣΚΑΪ.

Τσίπρας και Καμμένος είναι ο ορισμός της διγλωσσίας και βλάπτουν σοβαρά την εθνική αξιοπρέπεια

Εμείς σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ κι αυτό αφορά τη γειτονική χώρα, αυτό, όμως, το οποίο αφορά την Ελλάδα είναι η χυδαιότητα με την οποία εκφράζεται ο Πάνος Καμμένος, αυτά τα οποία γράφει και στα οποία μιλάμε για τον ορισμό της διγλωσσίας. Πριν από δύο μέρες ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν θα ανεχθεί τη διγλωσσία και βγαίνει κι αποθεώνει τον κ. Ζάεφ ενώ ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρηματίστηκαν κι αναρωτιόμαστε από ποιους και γιατί δεν τους καταγγέλλει; Ποιους εννοεί; Εννοεί Ευρωπαίους; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Τσίπρας τον κρατάει στη θέση του, αφού θέλει να πολεμήσει την διγλωσσία.

Πέρα και πάνω, επειδή έχουμε πει ήδη πολλά για αυτήν την κυβέρνηση, δε θα πεθάνουμε από πολιτικό μιθριδατισμό. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι μπορεί να καταπίνει το δηλητήριο που στάζει ο ίδιος κι ο κ. Καμμένος στην ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή, προσβάλλει, όμως, την εθνική αξιοπιστία κι αξιοπρέπεια και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτός που κρατά την κυβέρνηση στα χέρια του, βγαίνει και δηλώνει αυτά τα πράγματα. Εάν γνωρίζει κάτι, να βγει να τα πει. Είναι η τρίτη καταγγελία εντός μίας εβδομάδας όπου μετά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Κοτζιά και τώρα για την ψηφοφορία που καλλιεργεί ένα κλίμα. Εάν γυρίσουμε το χρόνο πριν, τρία χρόνια πίσω, όπου μαζί με τον κ. Τσίπρα ενόψει της Προεδρικής Εκλογής καλλιεργούσαν το ίδιο κλίμα, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα απολύτως. Εμείς θέλουμε ονόματα κι αποδείξεις, αλλιώς ο κ. Καμμένος δεν πρέπει να μείνει άλλο στη θέση του, ο κ. Τσίπρας πρέπει να τον διώξει σήμερα, γιατί όσα κάνει ο κ. Καμμένος είναι αντίθετα σε αυτά τα περί διγλωσσίας κι είναι και θεωρητικά διαφορετική γραμμή από αυτά που υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα.

Για τις καταγγελίες Καμμένου

Εμείς σεβόμαστε απόλυτα τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για κάποια Υπουργεία. Αυτό είναι κάτι που πολλές φορές εξυπηρετεί κάποια εθνικά συμφέροντα. Όλα όμως όσα ρωτάμε με ερώτησή μας στη Βουλή που καταθέσαμε στον κ. Τσίπρα και θέλουμε να μας απαντήσει άμεσα, είναι αυτά τα οποία κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, ο συνεργάτης του, αυτός με τον οποίο προχωρούν μαζί αγκαζέ εδώ και τρεισήμισι χρόνια κι έχουν φάει όλους τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ των προηγούμενων χρόνων, όπως ο κ. Μουζάλας, ο κ. Φίλης και τώρα ο κ. Κοτζιάς. Εάν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στις καταγγελίες του συνεταίρου του οφείλει να βγει να απαντήσει και να μην περιμένει να τον εγκαταλείψει κανένας τρίτος.

Ο καθένας μπορεί να βρει μία δικαιολογία να πει. Δεν υπάρχει προσωπική επιστολή, υπάρχει μία επιστολή παραίτησης προς τον Πρωθυπουργό κι από την ώρα που έχει βγει αυτός που την έγραψε και ζητά από τον κ. Τσίπρα να τη βγάλει στη δημοσιότητα, παύει να είναι προσωπική. Επομένως, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τί ακριβώς περιλαμβάνει η επιστολή. Ας μη ζήσουμε άλλα σενάρια και συνομοσιολογία για το τι μπορεί να γράφει η επιστολή, εμείς θέλουμε μία άλλη σελίδα κι άλλη μέρα. Η χώρα βυθίζεται οικονομικά, οι Τράπεζές μας βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση με αυτές τις Υεμένης και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τις παρούσες συνθήκες.

Για την υποψηφιότητα του Π. Γερουλάνου στο Δ. Αθηναίων

Είναι μία πολύ καλή υποψηφιότητα, έχουμε εκφραστεί επανειλημμένως θετικά, χρειαζόμαστε δύο τρεις μέρες ακόμα για να ολοκληρωθούν οι κομματικές διαδικασίες και να κάνουμε ανακοινώσεις σε αυτές τις εβδομάδες που έρχονται.