Π.Χρηστίδης: Οι αγορές βαράνε τα νταούλια κι ο κ.Τσίπρας χορεύει και δυστυχώς, έχουμε μπει όλοι μαζί σε μια νέα περιπέτεια

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2018

Σημεία τοποθέτησης Π.Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, στο ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Χ.Κούτρα και Γ.Ντσούνο.

Για τα ψηφισμένα μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία έξοδος από την κρίση, καμία έξοδος από τα μνημόνια. Η κρίση είναι εδώ και, δυστυχώς, έτσι όπως το πάει ο κ. Τσίπρας, υπάρχει κίνδυνος να έχουμε ξανά συζήτηση για νέα μνημόνια. Είναι κάτι που θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να το αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν το αντιμετωπίζει με καμία σοβαρότητα. Κι αυτό εξηγείται από το μακροοικονομικό τρόπο με τον οποίο κινείται. Έχει υπογράψει μέτρα τα οποία δε βγαίνουν, 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 δε βγαίνουν.

Έχει εκχωρήσει όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια κι όλο αυτό σε μία ήδη τραυματισμένη οικονομία. Ταυτόχρονα και στο μικροοικονομικό περιβάλλον, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας της πραγματικής οικονομίας. Γι’ αυτό μας στέλνουν τα μηνύματα οι αγορές και σε αντίθεση με αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Τσίπρας, ότι εκείνος θα βαράει τα νταούλια, σήμερα οι αγορές βαράνε τα νταούλια κι ο κ. Τσίπρας χορεύει. Και δε μας απασχολεί το εάν ξέρει να χορεύει ή όχι ο κ. Τσίπρας, μας απασχολεί ότι η αγωνία των Ελλήνων πολιτών είναι εδώ, κι ότι, δυστυχώς, μαζί του έχουμε μπει όλοι μαζί σε μία νέα περιπέτεια.

Για τα «κόκκινα δάνεια» και τους μαζικούς πλειστηριασμούς

Εμείς έχουμε προτείνει εδώ κι ένα χρόνο μία εταιρεία «ειδικού σκοπού». Διότι, εάν δεν πάμε σε μία «ειδική» λύση, τότε αυτό το οποίο έχει υπογράψει αυτή η κυβέρνηση, το 2016 και το 2017, είναι μαζικότατοι πλειστηριασμοί.

Μιλάμε για εταιρεία «ειδικού σκοπού» που θα πάρει τα κόκκινα δάνεια και θα τα διαχειριστεί, διότι αυτό στο οποίο αυτή τη στιγμή έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση είναι ότι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε μαζικότατους πλειστηριασμούς κάθε βδομάδα, για επιχειρήσεις, για σπίτια και για πολλά ακόμα. Αυτό δε γίνεται, θα τινάξει την πραγματική οικονομία στον αέρα.

Έχουμε καταθέσει στη Βουλή την πρότασή μας για τα «κόκκινα δάνεια»